Уебсайтовете, създадени с помощта на Google Business Profiles, ще бъдат

...
Уебсайтовете, създадени с помощта на Google Business Profiles, ще бъдат
Коментари Харесай

През март 2024 г. Google ще премахне сайтовете, създадени чрез Google Business Profiles

Уебсайтовете, основани благодарение на Гугъл Business Profiles, ще бъдат деактивирани през март 2024 година, сподели Гугъл. Спирането ще засегне домейните business.site и negocio.site. Посетителите от март до 10 юни 2024 година ще бъдат пренасочвани към бизнес-профила на клиента на Гугъл Business Profiles, който е и собственик на уеб страницата. След 10 юни 2024 година посетителите на деактивираните уеб сайтове ще получават уведомление, че страницата не е открита.

Гугъл приканва притежателите на бизнес-профили още от в този момент да актуализират информацията и да прибавят линкове към други уеб сайтове на своите компании. Ако организирате рекламна акция обвързвана с настоящия уебсайт, би трябвало да осигурите нов линк към различен запас преди 1 март, с цел да продължи тази акция да работи вярно.

През юни 2023 година Гугъл продаде услугата за регистрация на домейни Гугъл Domains, която има 10 милиона дейни клиенти, на американската компания за основаване и хостинг на уеб-сайтове Squarespace. Компанията реши да изостави услугата, с цел да се концентрира върху другите си артикули, които носят по-големи облаги.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР