Уебсайтът Фейсбук, най-голямата безплатна онлайн социална мрежа в света, заяви,

...
Уебсайтът Фейсбук, най-голямата безплатна онлайн социална мрежа в света, заяви,
Коментари Харесай

Фейсбук изисква купувачите на британски политически реклами да разкриват самоличността си

Уебсайтът Facebook, най-голямата безвъзмездна онлайн обществена мрежа в света, съобщи, че всеки, който разгласява английски политически реклами на платформата й, ще бъде длъжен да разкрива самоличността си, в полза на прозрачността и за ограничение на подправената информация, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Компанията през днешния ден съобщи, че ще изисква също отвод от права върху всевъзможни английски политически известия. Всички данни за купувачите на реклами ще бъдат архивирани за период от 7 години в база данни, до която ще има обществен достъп.

Фейбук към този момент ползва сходна система в Съединени американски щати, където предстоят междинни избори за Конгрес, и в Бразилия, където този месец имаше парламентарни избори.

Британските законодатели приканиха за по-голям надзор върху върху фирмите, притежатели на обществени медии, и върху предизборните акции за отбрана на демокрацията в цифровата епоха.

В отчет на английската Камара на общините тази година се споделя, че демокрацията е изправена пред рецесия, тъй като анализът на данните и обществените медии разрешават акциите да са ориентирани към гласоподаватели с послания на ненавист, без тяхно единодушие.

" Макар огромната част от рекламите във Facebook да са ръководени от законни организации, знаем, че има неприятни артисти, които се пробват да злоупотребяват с нашата платформа ", се споделя в изказване на Facebook. " Като пожелаваме от хората да удостоверяват кои са, считаме, че ще помогнем за попречване на злоупотребите ".

Facebook уточни, че съперниците му са " умни и добре финансирани " и трансформират тактиката си, когато злоупотребата бъде видяна ", само че има вяра, че засилената бистрота е от изгода за демокрацията и изборния развой.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР