Уеб-порталът Saramin анкетира работещите хора в Южна Корея. Резултатът от

...
Уеб-порталът Saramin анкетира работещите хора в Южна Корея. Резултатът от
Коментари Харесай

Една трета от работещите корейци имат спестявания в криптовалута

Уеб-порталът Saramin интервюира работещите хора в Южна Корея. Резултатът от анкетата сподели, че съвсем една трета от тях са притежатели на криптовалута, като всеки трети кореец е вложил към $5300 в цифрова валута.
Saramin интервюира 941 корейски служащи и чиновници, като 31,3% от тях обявиха, че са вложили в криптовалути. Средната сума на тези вложения е 5,66 милиона вони или към $5300.

Анкетата сподели, че 44,1% са вложили по-малко от 1 милион корейски вони, 18,3% – от 1 до 2 милиона, 7,8% – от 4 до 6 милиона и 12,9% – над 10 милиона.

Южна Корея се трансформира в криптовалутната мека откакто Китай забрани ICO и търговията с биткойни. При това, Китай се специализира в рандеман на криптовалута, а Южна Корея е царството на криптовалутните тържища, през които минават към 20% от международната търговия с цифрова валута.

Южна Корея е на трето място в света по брой интервенции с биткойни, а ползата към тази криптовалута стартира да се трансформира в фикс идея. Студентите непрестанно ревизират биткойн курса на смарт телефоните си, възрастните търгуват до момента в който са в метрото и у дома. Правителството стартира да губи надзор върху обстановката и ограничи активността на банките на криптовалутния пазар, и забрани на малолетните да вземат участие в тези търгове.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР