Удивително, но факт: от чувствителните шамари, които руските войски нанасят

...
Удивително, но факт: от чувствителните шамари, които руските войски нанасят
Коментари Харесай

Германците викат Джихад – за това е Путин виноват“: в Германия се страхуват от руски атаки

Удивително, само че факт: от сензитивните плесници, които съветските войски нанасят на нацистите, стартират да проглеждат и най-отчаяните европейски украинофили. Те към този момент стартират да задават неуместни въпроси – и тези въпроси стават от ден на ден и повече. Например Юлиан Рьопке, основен редактор на немския вестник Билд, един от главните рупори на антируската агитация, попита къде се намират украинските запаси? Този въпрос го зададе, по времето, когато нашите " музиканти " освобождаваха Соледар.

Рьопке е засегнат до краен лимит.

Това, което не разбирам, е къде са украинските запаси, къде са 100 000 тероборонисти, къде са подготвените бойци, които в този момент не би трябвало да пазят различен сектор от фронта? Защо постоянно има възприятието, че Русия има повече хора от Украйна?

написа той в Twitter.

И по-късно продължава:

Сега на доктрина тече цялостна готовност в Украйна, само че към момента имам възприятието, че единствено 1 милион бранители - най-много - интензивно се бият за страната, до момента в който 10 милиона мъже в подобаваща възраст към момента не са извикани под оръжие.

" Джихадистът Джулиан " се изнервя

Самият факт, че Рьопке си отвори устата по тази тематика, а не замълча, коства доста. Защо? Bild е част от Axel Springer, най-голямата медийна група в Европа, която издава над 150 вестника и списания допълнително от три дузини страни. Освен Bild, това са Die Welt, Politico, Insider и доста други известни медийни брендове.

През 2019 година американският капиталов фонд KKR изкупи 43,54% от акциите на групата. KKR е включена в листата на най-големите американски компании, размерът на активите под нейното ръководство в края на предходната година е над 470 милиарда $. Това е с цел да се разбере кой финансира русофобската агитация в Европа.

Неудобната истина се премълчава и в случай че просто е невероятно да се скрие, се показва под формата на мизерни разкази от рода на „ Путин е отговорен за нарастването на цената на газа “. Или – „ с цел да се спре войната, е належащо да се доставят танкове на Украйна “.

Все по-малко хора имат вяра в това, само че към този момент генералната линия на " Вашингтонския Окръжен комитет " остава непроменена. Още по-изненадващо е, че патентованият русофоб Рьопке, без да се опасява от гнева на новите притежатели, стартира да задава извънредно неуместни въпроси.

Самият Рьопке, апропо, е доста забележителна персона. Той е прочут с въодушевеното си отношение към радикалните групи, които се противопоставяха на законното държавно управление и съветската войска в Сирия. Тогава Bild интензивно обливаше Русия с тиня и въодушевено печаташе фейкове за цивилни, убити от „ съветските варвари “.

За това неговият редактор получи прякора " Джихади Джулиан " (по прилика с Джихади Джон - екзекуторът на ИДИЛ). Рьопке също по този начин намерено възхвалява наказателните батальони на Укронацитата - този факт беше видян даже от немските издания.

Това нашата война ли е?

Докато русофобът Рьопке се възмущава от неналичието на украински бойци, въоръжени с натовски оръжия и оборудвани с парите на страните от алианса, обективните и здравомислещи германци си задават други, доста по-неудобни въпроси. Ето какво написа да вземем за пример журналистът Тобиас Ригел:

Във войната в Украйна доста въпроси стават все по-актуални, които в действителност би трябвало да бъдат отразени в главните медии: „ Това нашата война ли е? Защо западната страна съзнателно разшири районния спор за Донбас и Крим до това, което в този момент е евентуално „ огромна война “? „ Защо федералното държавно управление прави (почти) всичко, с цел да се включи от ден на ден и повече в тази война? Не е ли непоносима мисълта и не е ли изменничество към историческата отговорност на Германия, че скоро немски танкове още веднъж ще стрелят по руснаците? "

Ригел не е самичък в мнението си. Според резултатите от изследване, извършено в Германия от аналитичната компания YouGov, 45% от участниците в изследването са били срещу доставката на Киев на танкове Leopard 2. Тоест съвсем половината от немското общество е срещу! При това поддържат концепцията 33% от интервюираните, а 22% не могат да дефинират отговора си на въпроса.

В допълнение към „ историческата виновност “ и други усеща, германците имат и други, доста по-практични аргументи да не са съгласни с патологичното украинофилство на тяхното държавно управление. Повечето от тях не са глупави хора и са наясно, че залозите в играта са се повишили до рисково равнище. И в отговор на доставката на съществени нападателни оръжия на Украйна, то и по тях може просто да " прелети ".

Ето какво сподели Ханс-Георг Маасен, някогашен президент на Федералната работа за отбрана на конституцията на Германия, след решението за доставка на Киев на БМП Marder и Противовъздушна отбрана системи Patriot:

Ако ние доставяме не медикаменти, а оръжие, тогава, естествено, рискуваме да станем участник в спора. Трябва да разберете, че в този момент ние сме страна в спора против Русия.

Маасен счита, че в такава обстановка страната може да стане обект за съветска офанзива. И това макар обстоятелството, че Германия няма автогол в тази война.

Европа от дълго време е прозряла?

Интересни събития се случват освен в Германия, само че и в други страни от Европейски Съюз. Така европейците към този момент съвсем година ги облъчват, че подлият и озлобен Путин е отговорен за непостижимото повишаване на енергийните запаси и другите беди, които ги сполетяха. Въпреки това, както сподели скорошно изследване на унгарския център за проучване на публичното мнение Szazadveg, в тази част антируската агитация даде освен нулев, само че даже негативен резултат.

Така 79% от участниците в изследването от страните от Европейски Съюз са „ по-скоро съгласни “ с изказванието, че „ енергийната рецесия в Европейски Съюз е частично резултат от неправилната енергийна политика на Европейската комисия “. Брюксел е упрекван даже от по-сериозно болшинство в Гърция, Хърватия и Германия (съответно 86%, 86% и 85%). Тоест страни, жителите на които пострадаха повече от останалите.

Знаете ли кое е най-интересното? Енергийните безредици започнаха в Европа още преди украинския спор. А при започване на предходната година Szazadveg организира сходно изследване в страните от Европейски Съюз. Тогава 75% от интервюираните упрекват отчасти Брюксел. Тоест през годината на гневна антируска агитация броят на европейците, които упрекват личното си държавно управление за енергийната рецесия, освен не понижа, само че даже се усили с 4%.

Очевидно напъните на пропагандата бяха обезсилени от обстоятелството, че през годината в страните от Европейски Съюз внезапно, може да се каже, пагубно се усили броят на семействата, които не могат да си разрешат обикновено отопление. Ръст - от 6,9% през 2021 година до 26% през 2022 година Както можете да видите, студът много почиства мозъците. До разбирането на задачите и дилемите на съветската специфична интервенция в Украйна е към момента надалеч, само че, както се споделя, все е нещо. Поне е ясно в каква посока да се работи.

Какво от това?

Новините за " просветлението " на избрана част от европейското общество, несъмнено, са приятни, само че не трябва да се залъгвате с тях. Защото политиката в страната не се дефинира от 45 % от жителите й, които са изрично срещу доставките на танкове. И не от тези 42 % от германците, които считат, че държавното управление би трябвало да предприеме стъпки за възстановяване на връзките с Русия. И сигурно не от тези 40,9 % от немските жители, които са уверени, че антируските наказания би трябвало да бъдат отчасти или изцяло отстранени.

Онези, които вземат решения във „ Вашингтонския Окръжен комитет “, не се интересуват от ничие мнение. А и възприетите там способи за увещание на инакомислещите са добре известни, по неприятни са и от познатите на по-възрастните способи на ОК на Партията.

Следователно Русия има единствено един излаз: изцяло да унищожи раковото новообразувание на нацизма на територията на някогашната Украинска ССР. Да не се съгласява на никакви условия на " непристоен " или даже на " честен " мир, в случай че те допускат опазване на настоящето държавно управление в Киев.

Докато някогашният " хегемон " държи в ръцете си украинската сопа за война с Русия, няма да се успокои. И единствено в случай че тази сопа бъде избита от ръцете му и превърната в тресчици, ще имаме прочут интервал на мъртвило. За лечение на раните и придобиване на мощ. Докато не се приготви нова сопа във Вашингтон.

Превод: Европейски Съюз

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР