Удивителни снимки на дрон за първи път показват кадри на

...
Удивителни снимки на дрон за първи път показват кадри на
Коментари Харесай

Дрон засне племе в Амазонската джунгла, неподозиращо за външния свят

Удивителни фотоси на дрон за първи път демонстрират фрагменти на племе в Амазонската джунгла, които в никакъв случай не са имали контакт с външния свят, оповестява " Канал 3 ".

Мистериозното, лишено от всевъзможни контакти със света на открито племе, живее надълбоко в бразилската джунгла.

Невероятното видео е снимано високо над голямата повърхност от гъсти тропически гори на Амазонка надалеч на запад от северната част на Бразилия.

Изображенията демонстрират група от 16 туземци от племе, което съгласно бразилската организация за локални племена Фунай в никакъв случай не е имало никакъв контакт с външния свят.

Дронът е снимал член на племето, който се разхождал с лък и стрела, антична продълговата къща, известна като малока и ферма на нещо, което приличало на маниока. Заснети са други членове на племето, които са се разхождали из джунглата.

Името или етносът на племето са незнайни, защото в никакъв случай не е било виждано преди и в никакъв случай не е осъществявало контакт с различен етнос отвън своя, съгласно Фунай.

Агенцията съобщи, че специалистите й са минали повече от 190 благи в индийския резерват Вале до Джавари на границата с Колумбия и Перу от 53 000 квадратни километра, откакто са получили известия, че противозаконни ловци заплашват племена.

Групата на първо време разкрила предмети, които потвърждавали съществуването на незнайни племена в района, като изоставена каменна секира, съединена с растителни нишки, рог направен от дървесна кора и кану от издълбан пън.

Районът в бразилската част на Амазония е прочут с това, че е населяван от шест племена, с които е сбъднат контакт. Но Фунай счита, че в гората живеят минимум 16 други племена, които в никакъв случай не са имали контакт с цивилизацията.

Бруно Перейра, координатор на изолираните племена във Фунай, съобщи, че това е първият случай на снимане на племе с дрон.

Снимки на друга експедиция са разкрили процъфтяваща изолирана общественост покрай перуанската граница.

Летящите роботи не са били видяни от племената по време на петте полета на главната експедиция.

Перейра съобщи: " Използването на безпилотни машини обезпечава сигурност както за локалното население, по този начин и за екипа на Фунай. Идеята е да споделим тези фрагменти, с цел да потвърдим съществуването на тези индианци и значимостта да ги защитим.

Индианците Ава са друга група локални поданици, които до неотдавна бяха изцяло изолирани от останалата част на света. При първите контакти те не са били изключително другарски настроени, когато са открити през 2008 година в Амазонка. Ава са развили способи на живот, който им е изцяло самодостатъчен.

Бруно Перейра съобщи, че няма да се вършат опити за контакт с това или някое от другите неконтактни племена в Бразилия. Той съобщи: " Ние почитаме тяхната изолираност. Тя ще се резервира до деня, в който те решат да я прекратят или до момента в който рискова обстановка не изиска от страната да се свърже с тях. "

Фунай счита, че има 113 изолирани племена, живеещи в бразилската Амазония, от които едвам 27 са с открито местоположение, а техният брой може да доближи до 3 000 души.

Също по този начин организацията счита, че има 15 неидентифицирани племена в прилежащо Перу и други надълбоко в горите на Боливия, Колумбия и Еквадор.

Миналата седмица бяха разкрити други тайнствени бразилски племена, за които не се е предполагало, че съществуват. През юли беше сниман и единственият оживял член на друго племе, поваляйки дърво.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР