Ударна бригада от ромки чевръсто шеташе по празниците в големите

...
Ударна бригада от ромки чевръсто шеташе по празниците в големите
Коментари Харесай

Джебчийки заработиха 5 милиона лева за ЧНГ

Ударна бригада от ромки чевръсто шеташе по празниците в огромните молове на страната, във влаковете София – Варна, София – Бургас, София – Видин и София – Петрич, по борсите, коледните базари и на местата, където са събрани доста хора по една или друга причина, научи HotArena .

Жените с ловки пръсти разчитаха, че в навечерието на Коледа и ЧРД хората всеобщо излизат с огромни суми у себе си, с цел да пазарят, а също така са и разсеяни. В такива дни дамите обичайно не помнят да затварят циповете на чантите си, което в допълнение улеснява крадлите, писа „ Уикенд “.  

В дните към Коледа и Нова година „ работещите девойки ” създали бизнес за 5 милиона лв. , щипнати от джобовете на пазаруващите жители. Най-разсеяни се оказаха жителите на Пловдив – под тепетата пропищяха стотици мъже и дами, излезли на разходка и пазаруващи в мола.  

От чанта на дама били отмъкнати 5 000 евро, предопределени за дарове. Госпожата едвам не припаднала, като схванала, че финикийските й знаци са се изпарили. Друга разсеяна майка се сбогувала с 10 000 лв., които неизвестно по какви аргументи носела кеш в себе си. Усетила се, че портмонето й липсва едвам когато тръгнала да заплаща сметката си в изтънчен ресторант.  

Крадлите се движат на тумби. Добре облечени са, съвсем всички в китайско или турско „ Версаче ”, само че са чисти и спретнати. Бих споделил, че са като скенер. Могат да преценяват финансите на индивида и психическото му положение от раз. Част от тях нормално „ бръмчат ” из Европа, само че в този момент са в България, с цел да се видят с роднините си по празниците. Понякога беседват на френски или италиански между тях. Има и испаноговорящи. Най-опитна е   Сийка Саката от „ Столипиново ”.  



Тя в действителност е доста чевръста жена. По рождение е с три пръста на лявата ръка, само че ловко е трансформирала дефекта в резултат. Пръстите употребява като щипка, с цел да бърка в джобове, якета и чанти. Ако някой се усети, почва да плаче, да демонстрира ръката си и да се изкарва мъченица. Намират се наивници, които й се връзват… 


 


Изкарва луди пари от пътешествията си из Европа. Няколко пъти е била спивана, само че постоянно знае по какъв начин да се измъкне. В Гърция да вземем за пример я бяха заловили с крадени пари. Тя споделила на служителите на реда, че ги е изтеглила от махленски автомат и даже показала машината. Бележката била хвърлила в кофа за отпадък. Органите на реда в южната ни съседка й се вързали. Отишли да търсят в кофата, а тя драснала с бързината на див заек. Хитрушата има и дъщери, които също са въведени в бизнеса и работят из европейските столици. Има и наследник Чарлз, който кръсти на принц Чарлз, сина на британската кралица. Някъде към 36-38 си година спря да ражда. Иначе като нищо можеше да се появи още едно момиченце в рода й, кръстено Камила. Деяна към този момент има. И тя „ жужи ” като майка си. Изкарват куп пари, ловко смъкват часовници и златни украшения
”, споделя криминалист от Пловдив, който нееднократно е залавял именитата джебчийкка. 

Сийчето е гълтала и златни моменти, с цел да не ги откри полиция по време на обиск. Изключително ценена е в сектора и за това идва в България единствено по празници, разкриват осведомени с делата й.  

С джебчийство нормално се занимават кланове, които имат благословията на мешерето. Най-оборотни и най-многобройни са представителите на калдарашите – най-богатите български роми. Те живеят главно в София, Пловдив, Костинброд, Перник, Пазарджик, Червен бряг, Долни богров, Петърч, Левски и Плевен. Често джебчийството е съчетано с милостиня и проституция на черно, което връзва ръцете на ченгетата и защищава от наказателна отговорност мургавите ни сънародници, в случай че не бъдат хванати на място.  

Калдарашите имат завоювани територии в Париж, въпреки че част от представителите им във френската столица бяха наложително върнати в родината си през 2010-а. „ Бръмчат ” и в Мадрид, и в Рим. По неофициални данни в София „ работят ” към 500 джебчии, а в празнични дни броят им се удвоява и утроява.  

Гольовците от Кюстендил също пуска добре „ пипалата ” си по портфейли. Въпросният клан има собствен бизнес и във Виена и съгласно клюки осъществя облаги за милиони евро от ръчните си умения.  

Представители на Гольовците отскачали и до прилежаща Сърбия, само че там не им провървяло. Кюстендилски ром бил грубо наритан в Белград с обяснението, че не е желателно да се мотае на коледния базар, тъй като можело да бъде хвърлен в река Сава. Други негови събратя имали сходни инциденти в западната ни съседка, само че пък в Гърция намирали площад за изява.  

Бургуджийските кланове основаха столица на телефонните измами във Ветово, само че паралелно с „ ало ” далаверите движат и канали за експорт на дами в Холандия, занимават се и с дребни обири. Румъния имат за своя втора татковина и постоянно мургавелки  биват изпращани на „ стаж ” из градския превоз на Букурещ.  

Кланът на цоцоманите също въртял огромен оборот от обири и сводничество. Негови членове вършеели от Кюстендил до Видин, където преди години били построени и няколко циганска замъка с високи дувари, камери и прислуга. Роми са забъркани и в разнообразни схеми за източване на Данък добавена стойност. Средно на година те дърпат от страната по към 40 милиона лв., настояват специалисти. 
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР