Ударихме щаба на (израелската разузнавателна служба) МОСАД в Иракски Кюрдистан,

...
Ударихме щаба на (израелската разузнавателна служба) МОСАД в Иракски Кюрдистан,
Коментари Харесай

Иран: Ударихме щаба на МОСАД в иракски Кюрдистан

" Ударихме щаба на (израелската разследваща служба) МОСАД в Иракски Кюрдистан ", това съобщи Иран, съобщи медията от Еврейската страна нюзру.

" Според представител на елитното поделение на въоръжените сили на Техеран Корпус на стражите на Ислямската гражданска война (КСИР) в резултат на ракетен удар, осъществен нощес по постройка в административния център на самостоятелния регион в Северен Ирак град Ербил е била разрушена основната квартира на разследващата работа на Държавата Израел в Иракски Кюрдистан. При офанзивата са починали минимум четирима души. Жертвите на удара са локалният предприемач Пешро Дизайи и трима членове на неговото семейство. Според Ислямската република той е продавал е петрол на Израел ", добави цитираното издание.

" Източници в Ирански Кюрдистан обаче обявиха, че починалият изобщо не се е занимавал с търговия с нефт. Дизайи се е занимавал със селско стопанство и строителство ", уточни още нюзру

" Иран също съобщи, че е нанесъл удари с ракети по позиции на " Ислямска страна " в Сирия. Групировката пое отговорност за кървавия атентат в иранския град Керман от 3 януари. Тогава при гърмеж, избухнал по време на гала в памет на убития преди четири години в Багдад военачалник от КСИР Касем Солеймани, починаха към 100 души ", добави медията от Израел.


Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР