Ударът с кола на много хора, страхът, че си убил

...
Ударът с кола на много хора, страхът, че си убил
Коментари Харесай

Шефът на лудницата в Курило анализира трагедията с Кристиян, предупреди за нещо страшно

Ударът с кола на доста хора, страхът, че си умъртвил някого - всичко това след случая се случва на едно 16-годишно дете. Той може да бъде стимулиран да направи доста неща. По този метод в " България заран " шефът на психиатрията в Курило доктор Цветеслава Гълъбова проучва трагичния случай в Триград, където преди няколко дни откриха тялото на Кристиян, който бе търсен 14 дни. Инцидентът с драматичен край провокира доста мнения в обществените мрежи през дните, в които търсиха Кристиян. " Ако прочетете всички отзиви и мнения какъв бил Кристиян и родителите му ще видите по какъв начин в множеството случаи чистата човешка съпричастност към това семейство, което е изгубило детето си, към случилото се с туристите, липсва! " Констатира доктор Гълъбова.

По думите на шефа българите постоянно сме били съдници. " Това е част на нашата народопсихология! "

" Обичаме да съдим, да споделяме " това се прави по този начин " и разбирай " аз го върша по този начин ". С лекост " лепим етикети " на хората, разясняваме в обществените мрежи, даваме отзиви, доста осъждаме ", обясни пред Bulgaria ON AIR доктор Гълъбова.

Тя изясни, че българите нямаме нужда да стартираме да се себепознаваме. Не се интересуваме какви са аргументите за едно или друго човешко държание, не го проучваме. " Когато разберем какви са неговите първопричини, тогава ще бъдем по-малко съдници, тогава ще осъзнаем, че и ние можем да попаднем в такава обстановка ", разяснява експертът.

Темата за обществените мрежи, оповестените отзиви в нея и изборът на някои младежи да не се записват в нея, докара до въпроса за ролята на родителите в живота на децата им.

" Задължение е на всеки родител да знае какво вършат децата му в обществените мрежи, без заигравката за персоналното пространство. Те би трябвало да знаят с кого и какво си пишат! " Категорична е доктор Цветеслава Гълъбова и уточни, че децата са групата с още неукрепнала душeвност.

Специалистът следи по какъв начин днешните младежи израстват доста бързо физически, само че душевен остават не толкоз зрели и като една от аргументите за това е, че актуалното потомство не го " напъва да добива познания ".

Според доктор Гълъбова доверието родител-деца не би трябвало да е нежно, в противен случай, детето би трябвало да има почитание към майка си и татко, по този начин също и към по-възрастните хора.

" Добре е, когато родителите имат проблеми с общуването с децата си да потърсят експерт ", посъветва доктор Цветеслава Гълъбова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР