Ударът по Световния търговски център е един от най-кървавите терористични

...
Ударът по Световния търговски център е един от най-кървавите терористични
Коментари Харесай

Кой срина кулите близнаци

Ударът по Световния търговски център е един от най-кървавите терористични актове в човешката история и сигурно е един от най-смаразяващите образно. Как обаче се е случил?

Четири пътнически боинга са похитени във въздуха. Целта е да бъдат превърнати в великански управляеми ракети против знакови здания в Ню Йорк и Вашингтон.

Първият авиолайнер се врязва в Северната кула на Световния търговски център четвърт час преди 9 ч. сутринта. 17 от 50-те хиляди души, които работят в двете здания, към този момент са в офисите си.

Специалистите от университета „ Пърдю “ в Индиана години по-късно основават компютърна симулация, която потвърждава, че силата на удара и силата от гърмежа на самолетното гориво са били задоволителни, с цел да провокират рухването на двата 110-етажните небостъргача, като по този метод опровергават многото тайни теории.

След като терористите повалиха кулите близнаци, знак на американската икономическа мощност, в съседство е повдигнат новият Световен търговски център - в този момент той е най-високата постройка в Западното полукълбо.

Кота нула, както оказва се мястото на нещастието, отваря още веднъж за гости на десетата годишнина от атентатите - в този момент там е ситуиран Националният мемориал и музей на 11 септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР