Удар по демократите в американския щат Вирджиния - смятаният за

...
Удар по демократите в американския щат Вирджиния - смятаният за
Коментари Харесай

Демократите неочаквано изгубиха щата Вирджиния

Удар по демократите в американския щат Вирджиния - считаният за новобранец републиканец Глен Янгкин ще бъде новият губернатор. Вирджиния беше от регионите, които Джо Байдън завоюва елементарно против Доналд Тръмп на президентските избори.

На изборите за заместник-губернатор и основен прокурор на Вирджиния също водят претендентите на републиканците.

Гласуването се преглежда като тест за Демократическата партия . Янгкин завоюва в обичайно консервативните селски региони, само че реализира положителни резултати и в някои замъци на демократите в северната част на щата, отбелязва Франс прес.

Вотът се възприема като барометър за поддръжката за президента Джо Байдън, чиято известност пострада след безредното евакуиране на Съединени американски щати от Афганистан. А огромните му капиталови проекти - единият инфраструктурен, другият засягащ обществената сфера и климата, са блокирани в Конгреса поради различия измежду демократите.

Във Вирджиния огромната преднина, която имаше Маколиф, се стопи за броени седмици, въпреки преди година че локалните поданици всеобщо гласоподаваха за Байдън на президентските избори.

Победата на Янгкин дава на републиканците тактика, с която на междинните избори през ноември 2022 година още веднъж да завладяват Конгреса , където демократите в този момент имат нежно болшинство. " Гвоздеят " на сполучливата акция на Янгкин бяха изявленията му, засягащи просветителната сфера. Републиканецът наблягаше, че родителите би трябвало да имат въздействие върху учебните стратегии на децата си. " Ще въведем опцията за избор в публичната просветителна система ", даде обещание той след успеха си.

Неочаквана загуба демократите могат да претърпят и в Ню Джърси.

Без изненада приключиха изборите за кмет на Ню Йорк. Новият градоначалник на мегаполиса ще бъде демократа Ерик Адамс. Бившият служител на реда е вторият афроамериканец, който ще ръководи Ню Йорк.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР