Удължиха грипната ваканция за учениците в Пловдивска област до края

...
Удължиха грипната ваканция за учениците в Пловдивска област до края
Коментари Харесай

Удължиха грипната ваканция на учениците в Пловдивско

Удължиха грипната почивка за учениците в Пловдивска област до края на седмицата. Това заяви регионалният шеф Дани Каназирева пред публицисти след провеждането на съвещание на Кризисния щаб за битка с ковид в региона. 

Припомняме, че ваканцията бе оповестена от здравното министерство поради множеството случаи на болни от грип вид В. 

" В момента ситуацията в Пловдив все още е спокойна, нямаме случаи на инфектирани с ковид. Предприемаме всички ограничения за ограничение на заплахата от разпространяване на COVID-19 ",  съобщи по-рано кметът на Пловдив Здравко Димитров, след разширено заседание със зам.-кметовете и кметовете на региони в Пловдив. В него участваха представители на РЗИ, РИО на МОН, БЧК-Пловдив, огромните държавни и общински лечебни заведения.
 
Той заключи и подхванатите ограничения от страна на Общината. Започва периодическа стерилизация на коридорите и кабинетите във всички общински лечебни заведения. В детските градини и ясли се ускорява контролът от страна на медицинските лица, с цел да не се позволяват заболели деца.
 
Предстоят диалози с компаниите, които правят публичния превоз в града за от време на време дезинфекциране на рейсовете – седалките, дръжките и общите пространства на гарите и автогарите. Ще се проведат срещи и с ръководителите на компаниите за маршрутни градски транспорти и такситата.

 
До дни общината открива две горещи телефонни линии за информация на жителите . В тях ще се включат доброволци и психолози, разясни шефът на БЧК-Пловдив Таня Георгиева.
 
Ще бъдат предоставени персонални защитни средства на общинските чиновници, които рабоят в пряк контакт с жители, както и на медицинския личен състав в общинските здравни заведения.
 

Провеждат се срещи за повишение на информираността на общинските чиновници, по отношение на болестта COVID-19 за  прецизно съблюдаване на висока персонална хигиена, изясни шефът на дирекция „ Здравеопазване “ доктор Калин Калинов.

Очаквайте детайлности от съвещанието на щаба в Областна администрация!
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР