Удължено работно време от 8 до 18,30 часа за административно

...
Удължено работно време от 8 до 18,30 часа за административно
Коментари Харесай

Чиновниците с удължено работно време и без обедна почивка

Удължено работно време от 8 до 18,30 часа за административно обслужване на жителите се вкарва в централни, териториални и локални администрации, измежду които Министерството на правораздаването, БАБХ, Столичната община и още 4 общини, 17 регионални дирекции " Земеделие ". Целта е да се улеснят жителите и бизнеса да декларират и получават услуги и информация в комфортно за тях време, се споделя в известие от пресцентъра на Министерски съвет.
Едно от най-неприемливите неща за хората, обвързвано с държавната администрация, е, че работното време на гишетата съответствува с тяхното и с цел да свършиш избрана работа, се постанова да си вземеш половин ден отпуск. Една от първите стъпки в вярната посока, която предприехме - администрацията да обслужва хората, а не, както беше до момента, хората да обслужват администрацията, разяснява вицепремиерът Калина Константинова.
Обедната отмора на чиновниците е регламентирана и обезпечена, само че е въведен еластичен режим на работа за обезпечаване на непрекъсваемост на работния развой.
При открити нарушавания в Центровете за административно обслужване Константинова моли жителите да алармират на електронния адрес на Главния инспекторат на Министерски съвет [email protected].
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР