Удължението на кейовата стена в лесопарк „Росенец“ е изградено без

...
Удължението на кейовата стена в лесопарк „Росенец“ е изградено без
Коментари Харесай

Площта на кейовата стена на Росенец е нараснала почти 6 пъти без документи

Удължението на кейовата стена в лесопарк „ Росенец “ е построено без нужните строителни бумаги

Това откри ДНСК след осъществена инспекция по документи и на място. Тя е по сигнал на члена на краткотрайната комисия "Росенец " Димитър Найденов.

"През 2020 година подадох сигнала по отношение на многото журналистически следствия. Прокуратурата съобщи, че кеят е противозаконен, само че до момента нямаше следващи дейности. Така чак в този момент се оказа, че се явява противозаконен градеж ", изясни той пред. И добави, че Народното събрание би трябвало да намерения върху закон, който да разреши оборудването да стане държавна благосъстоятелност.

"От РДНСК - Бургас декларират, че е осъществена смяна на Кадастралната карта през 2020 година Площта на оборудването е повишено от 1000 на 5800 квадрата. При осъществената спомагателна инспекция не бяха открити строителни бумаги за удължаването. Около 50 м е остарялото оборудване ", съобщи инж. Райков. И посочи, че експертна оценка ще бъде осъществена от външни експерти.

"Има две каузи за законността на кейовата стена. "Акваторията е държавна благосъстоятелност, в случай че е противозаконен градеж, би трябвало да бъде отстранена ", акцентира специалистът.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР