Удължаването на механизма за трансгранична помощ с още 12 месеца

...
Удължаването на механизма за трансгранична помощ с още 12 месеца
Коментари Харесай

ООН настоява за още 12 месеца хуманитарна помощ за Сирия

Удължаването на механизма за трансгранична помощ с още 12 месеца е от жизненоважно значение за възстановяване на филантропичната обстановка в Сирия. Това каза в четвъртък заместник-генералният секретар по филантропичните въпроси и координаторът на незабавната помощ Мартин Грифитс сподели пред Съвета за сигурност, представен от Анадолската организация.

Той заяви, че се е върнал в сряда от посещаване в Сирия, където сподели, че е имал двустранни срещи.

Сирийският народ се бори с доста повече болежка, в сравнение с можете да си визиите -  високите цени на храните, високите концентрации на разселени фамилии по сирийско-турската граница и продължаващото разпространяване на холера, сподели Грифитс.

90% от сирийците живеят под прага на бедността заради 12-годишния  конфликт, стопански колапс и други проблеми.

Организация на обединените нации имаше усложнения да продължи интервенциите си по филантропична помощ заради намаляващата донорска поддръжка и поддръжката на интернационалната общественост за възстановителния развой в страната е значима, означи той.

Изразявайки, че насилието се е нараснало в последно време в северозападна Сирия, Грифитс съобщи, че съжалява за загубата на живот.

Ръководителят на филантропичната помощ сподели, че генералният секретар на Организация на обединените нации Антонио Гутериш е бил " доста явен " по отношение на възгледите си, че мандатът на механизма за трансгранична помощ на Съвета за сигурност би трябвало да бъде продължен с още 12 месеца. Припомни, че резолюцията на Съвета за сигурност, която разрешава транс- граничната помощ за Сирия изтича на 10 юли.
 Позицията на Европейски Съюз във връзка с Сирия не се е трансформирала
Позицията на Европейски Съюз във връзка с Сирия не се е трансформирала

Борел направи изказването след среща с генералния секретар на Лигата на арабските страни (ЛАД) Ахмед Абул Гейт

Подчертавайки, че Организация на обединените нации и нейните сътрудници са достигнали до 2,7 милиона нуждаещи се хора с помощта на механизма за помощ, Грифитс съобщи, че са нужни повече договаряния за развиване на трансгранична помощ.

" 12-месечно позволение съгласно мен отразява прагматична вероятност за настоящите интервенции и е изключително уместно за нуждата от програмиране на ранно възобновяване и за привличане на средства за ранно възобновяване от донори ", сподели Грифитс.

Наджат Рохди, специфичният консултант на специфичния делегат на Организация на обединените нации за Сирия Гейр О. Педерсен, означи, че Педерсен продължава да поставя старания, с цел да събере още веднъж Конституционната комисия и че е значимо да се съживи политическият развой.

Тя съобщи, че Организация на обединените нации ще поддържа контакт с арабските страни, Астана и западните страни, както и със Сирия/

" Ние ще продължим координацията за политическото решение, извършено и притежавано от Сирия, и възобновяване на сирийския суверенитет. ",  сподели тя.

Рочди уточни, че е значимо да се разшири мандатът на механизма за трансгранична помощ,  страните, които постановат наказания на Сирия, би трябвало да продължат помощта, която дават след земетресенията с центъра на Кахраманмарас на 6 февруари.
 Русия организира 4-странна среща за Сирия
Русия организира 4-странна среща за Сирия

Турция желае дружно с Асад да бори ПКК и да връща бежанците по домовете им
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР