Удължаването на бюджета мина първото сито, но трудното тепърва предстоиДепутатите

...
Удължаването на бюджета мина първото сито, но трудното тепърва предстоиДепутатите
Коментари Харесай

Вечерни новини: Гласуваха удължаването на бюджета; КЕВР глоби 6 енергийни дружества

Удължаването на бюджета мина първото решето, само че сложното занапред следва
Депутатите утвърдиха на първо четене законопроекта, с който действието на бюджетите на страната, на Здравната каса и на Общественото обезпечаване се удължават до приемането на нови от постоянно държавно управление. По всяка възможност това ще стане през лятото на идната година. Гласуването се случи в границите на свиканото изключително съвещание на Народното събрание и след тричасови нападки както сред партиите в пленарната зала, по този начин и по адрес на президента Румен Радев – от страна на „ Продължаваме промяната “.
КЕВР санкции НЕК и 5 частни компании за операции на пазара на ток
Комисията за енергийно и водно контролиране (КЕВР) откри, че шест енергийни сдружения, участници на пазара – едно държавно и пет частни – са направили нарушаване на член 5 от Регламент № 1227/2011 – REMIT (Регламент на Европейски Съюз по отношение на интегритета и прозрачността на пазара на едро на енергия).
Кабинетът „ Петков “ е трансферирал без право отговорността за пътищата на Народно събрание
Решението на 47-ото Народно заседание, което разреши на Агенция „ Пътна инфраструктура “ да разплати част от сумите към пътноподдържащите компании, съставлява „ превишаване на компетентността “. С него предходният парламент е иззел функционалностите на Министерския съвет, намесил се е в частноправни връзки и е третирал нееднакво пътните компании.
Строежът на столичното метро до „ Слатина “ стартира при започване на 2023 година
Същинските строителни действия по разширението на третия лъч на столичното метро би трябвало да стартират при започване на 2023 година Дължината на сектора е 6 км, като ще стартира от Военна академия, ще минава през „ Слатина “ и ще стига до бул. „ Цариградско шосе “. Това разяснява пред Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова.
Първият български ресторант в Стара Хавана: Традиция с нов прочит
Безкрайни плажове, ром, пури, музика и танци – образът на Куба в очите на туристите. Наред с всичко това, посетителите на Стара Хавана към този момент могат да се допрян и до българските обичаи в първия ресторант, наименуван на нашата страна – „ България “. Неговият притежател Илиян Ганев се влюбва в града преди повече от 15 години, само че преди към 5 го трансформира в собствен дом. Той обича да лови риба, цялостен живот се е занимавал с кулинарство, а през последните години – с търговия и произвеждане на вино.
Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души
Пандемията даде голям подтик на дигитализацията и телепортира IT бизнеса с няколко години напред. Множеството мнения и прогнози по тематиката бяха последвани от красноречиви резултати още през 2020 година, които продължиха и през идната 2021-а. Така предходната година се оказа една от най-силните за българската промишленост на изнесените услуги, която регистрира растеж от 22.4% в оборота и добави към 10 000 чиновници. Това демонстрира годишният отчет на Асоциацията за нововъведения, бизнес услуги и технологии (AIBEST).
Италия се кани да национализира рафинерията на „ Лукойл “
Правителството на Италия е готово да национализира притежаваната от „ Лукойл “ рафинерия ISAB в Сицилия, като ще вземе решение по въпроса на среща на кабинета, планувана за четвъртък. Това оповестява италианското издание la Repubblica, базирайки се на свои източници.
Apple маха Twitter от магазина си с приложения, твърди Мъск
Илон Мъск упрекна Apple Inc, че заплашва да махне Twitter Inc от своя магазин за приложения, без да споделя за какво. Собственикът на обществената мрежа написа поредност от туитове, в които споделя още, че производителят на iPhone е спрял да популяризира в платформата.
Сблъсъкът Роналдо-Меси оживя и на арената на криптовалутите
Съревнованието сред звездите Кристиано Роналдо и Лионел Меси се придвижи от футболния терен на арената на криптовалутите. Токените на двамата съперници реагират сензитивно на резултатите от дуелите на техните национални отбори на течащото сега Световно състезание. Като цяло пазарът на почитател токени, неустойчив коктейл от крипто и спорт, се нагорещи мощно на фона на протичащото се в пустинята на Катар.
Още две огромни криптокомпании стопират работа
Лошите вести в криптосвета отново заваляха. За по-малко от 24 часа двама играчи в областта на криптокредитирането оповестиха, че стопират активност или непосредствено банкрутират. Докато неуспехът на единия няма общо с банкрутиралата криптоборса FTX, този на другия ненапълно е обвързван.
Vivacom построява нова наземна станция за OneWeb в България
Vivacom, част от United Group - водещият снабдител на телекомуникационни и медийни услуги в Югоизточна Европа, и OneWeb - един от водещите международни снабдители на сателитен интернет, започнаха построяването на наземна станция за връзка с мрежата от спътници на OneWeb на ниска орбита. Съоръжението ще разшири достъпа на страните от Европейския съюз до мрежата на OneWeb, ще направи системата по-устойчива и ще усъвършенства широколентовото покритие на териториите от Централна Европа до Централна Азия, в това число Черно и Каспийско море. 

Ако обявата е била забавна и потребна за Вас, не пропускайте да ни последвате в обществените мрежи Фейсбук, LinkedIn, Twitter и Instagram, както и да се запишете за E-mail бюлетина ни. За вести, свързани с екологично, обществено и корпоративно ръководство (ESG), посетете профилирания уебсайт ESGnews.bg.
 Economic.bg News Запишете се за нашия бюлетинПоследниНай-четениНакратко 36 Вечерни вести: Гласуваха удължаването на бюджета; КЕВР санкции 6 енергийни сдружения Транспорт 248 Частни парцели пречат на концесията на Летище Пловдив Крипто 100 Сблъсъкът Роналдо-Меси оживя и на арената на криптовалутите Индустрии 1868 Бизнесът с изнесени услуги в България набъбна с 10 000 души Компании 7904 Собственикът на „ Хиполенд “ построява ритейл парк за €15 млн. в Добрич Накратко 6136 Новините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 милиарда Политика 6096 Катар заплаши да изтегли вложенията си от Лондон Бюджет и финанси 4499 „ Нулев Коронавирус “: Китай към този момент се трансформира в риск за световната стопанска система Всички новиниОще от НакраткоВиж всичкиВечерни вести: Газът в България нараства с към 19%; Радев смъмри депутатитеНовините от седмицата: „ Лукойл “ с ултиматум; Ново предписание за пенсиите; Още 8 F-16 за $1.3 млрд.Вечерни вести: Недостъпни жилища в София; Тунел под Петрохан на концесия Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР