Удължаваме срока за получаване на оферти в процедурата за ремонт

...
Удължаваме срока за получаване на оферти в процедурата за ремонт
Коментари Харесай

БДЖ удължава срока на поръчката за ремонт на локомотиви

Удължаваме периода за приемане на предложения в процедурата за ремонт на локомотиви, с цел да дадем опция на повече компании, които имат интерес да вземат участие в нея. Това съобщи пред медии шефът на „ БДЖ – Пътнически превози” Пламен Пешаров след взетото решение да се удължи периода за подаване на предложения за присъединяване в социална поръчка с предмет: „ Извършване на планова техническа поддръжка (ТП, МПР и ГПР) и извънпланова техническа поддръжка (РН) на електрически локомотиви серия 46200 и електрически локомотиви 44001 и 44002, благосъстоятелност на „ БДЖ – Пътнически превози” ЕООД за тригодишен период”.

В процедурата могат да вземат участие както български компании, по този начин и от целия Европейски съюз. На националния железопътен транспортьор е нужна компания, която предлага най-хубави условия като качество и експедитивност на осъществяване на услугата.

„ Ремонтът на локомотиви е сложна услуга и ние разпореждаме на външен реализатор единствено онази част, която не може да бъде осъществявана от чиновници на сдружението. Това са характерни действия, свързани да вземем за пример с електрониката на тяговия преносим състав, програмен продукт и настройките “, акцентира Пешаров. По думите му е изцяло неприемливо процедура със спортен темперамент да бъде определяна като нагласена, откакто всички условия са обществени и налични за имащите интерес да вземат участие компании.

Пешаров съобщи, че условието към участниците е да създадат оферта за ремонт на км/пробег, като това ще подсигурява качеството на услугата и ще предотврати осъществяването на фиктивни поправки. „ Сумата, която е оповестена в процедурата е планирана стойност. Никъде в документите няма условие ремонтите да се правят за 8 часа. В София и към нея има най-малко 5 бази, подобаващи за осъществяването на предмета на поръчката “, добави още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР