Учудващо леко преживях нещата около избора на нов шеф на

...
Учудващо леко преживях нещата около избора на нов шеф на
Коментари Харесай

Андрей Гюров: Учудващо леко преживях нещата около избора на нов шеф на БНБ

" Учудващо леко претърпях нещата към избора на нов началник на Българска народна банка по две аргументи. Първата е, че в моята биография няма нищо, от което мога да се срамя и което желая да укривам. И постоянно съм подготвен да давам отговор на всевъзможни въпроси на тази тематика. А въпреки това, влизайки в политиката би трябвало да сме наясно, че не можем да одобряваме нещата персонално ".

Това съобщи ръководителят на парламентарната група на " Продължаваме промяната " Андрей Гюров в предаването " Лице в лице " по Би Ти Ви. Според него парите за пътищата не били обвързани с трусовете в обединението към избора на нов гуверньор на Българска народна банка.

" Моята кандидатура за Българска народна банка стоеше на дневен ред още от първия ден на Народното събрание когато се срещнах с Ива Митева и загатна, че с нейната майка са разглеждали биографиите на сътрудниците ѝ и са се питали дали аз ще съм идващият шеф. Явно най-малко в диалозите на някои хора в Народното събрание моята номинация е била въпрос още от първия ден.

Когато стартира процедурата ние поддържахме тезата, че тя би трябвало да започва, когато имаме опцията да издигнем обща кандидатура, съветвана както в ръководещата коалиция, по този начин и с опозиционните партии., тъй като това е извънредно значима позиция и изисква необятна поддръжка и явен мандат ", добави той.

" Периодично в българската банкова система се получават земетресения, които костват големи средства на всички данъкоплатци. Не може да споделяме, че в системата няма проблем и в идващия миг една от най-големите банки в страната да банкрутира и да би трябвало да платим от джоба си 4 милиарда лв..

Говоря и за последващото плячкосване на КТБ, където има доста незнайни, които още не са изчистени и един предстоящ шеф на Българска народна банка би могъл да внесе още бистрота ", добави Гюров.

Той оцени като " екстравагантна " концепцията на Българска социалистическа партия да се върнат хартиените бюлетини на изборите.

Първо, аз като участник в изборния развой, не на последните избори, а на предходните за 45-о и 46-о Народно заседание участвах в секционните комисии, това което мога да кажа е, че процесът беше извънредно елементарен и доста добър, и това което видяхме след това, беше че броят на недействителните бюлетини и на проблемите с манипулирания избор не съществуваха. Тоест има причина за какво ние държим на машинния избор.

Може би някакви елементи от обществото или хора по-възрастни и които софтуерно не се усещат добре с новите технологии, за тях това е проблем, само че аз не го видях. Аз бях част от секционна комисия в едно малко село, където имаше доста възрастни хора, никой от тях нямаше проблем с потреблението на машините.

Така че мисля, че на този стадий, те се потвърдиха като един добър метод за гласоподаване, който улеснява изборния развой, който редуцира извънредно доста времето, нужно с цел да бъдат предадени описите и да бъдат регистрирани резултатите, и който прави по този начин, че да няма огромен брой недействителни бюлетини.

Това са все позитивни страни, които ние бихме подкрепили. 99 % е несъмнено, че ние няма да подкрепим подобен закон за връщане на хартиените бюлетини, добави Андрей Гюров.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР