Учредяването на партията "Няма такава държава" с лидер Слави Трифонов

...
Учредяването на партията "Няма такава държава" с лидер Слави Трифонов
Коментари Харесай

Политолог: Слави ще застане между Борисов и Марешки

Учредяването на партията "Няма такава страна " с водач Слави Трифонов в затъмнение в пиар ход, който се наложи той да направи, тъй като закъсня с учредяването. Това сподели в утринния блок на Нова телевизия политическият психолог Антоанета Христова.

Заради закъснението би трябвало да се задържи вниманието на хората със кавги. Точно по тази причина ми се коства, че занапред ще се има драми с името на партията, с цел да се поддържа интереса на хората, съобщи Христова. Мога да направя прилика с това, което направи Волен Сидеров, добави тя.

Според мен Трифонов ще влезе в Народното събрание и ще има парламентарна група поради сегмента, който търси нещо ново, нещо друго, не се интересуват от историята. Обикновено това са по-млади хора. Слави Трифонов се интересува от гласоподаватели, които са недоволни от статуквото, разяснява Христова.

Скришното учредняване е за да задържи вниманието, сподели политологът Първан Симеонов.

Според него всички политически сили би трябвало да се усещат застрашени от влизането на Слави Трифонов в политиката. Хората, които ще гласоподават за Слави, са хората, които гласоподават за планове като ГЕРБ да вземем за пример. Той може да отнеме и симпатизанти на Българска социалистическа партия поради протестния избор, а детайл от сегмента, в който се цели, ще бъде и патриотичната нишка. Всъщност Трифонов се пробва да изпраща послания на всички места, да бъде непредвидим и да резервира загадъчност, уточни Симеонов.

В момента поддръжката към който и да е на локалните избори няма да му припише позитив. Той към този момент не е толкоз сигурен, че успеха на Мая Манолова ще е толкоз безапелационна, че да извлече активи. Прогнозирам, че той няма да поддържа никой на изборите, а ще стартира да построява структурите на партията си. В тази тенденция ще би трябвало да се свърши доста работа, съобщи Антоанета Христова.

С възможна поддръжка за някой от претендентите на локалните избори той може да наклони везните. Големият въпрос е какъв дял ще има Слави Трифонов от политическата сцена. Съмнявам се, че ще има дял от мащаба на Борисов и Сакскобургготски, само че пък мисля, че ще има и по-голям дял от този на Марешки и Бареков. Може би ще е някъде по средата, ще има опция да играе ролята на балансьор, сподели Първан Симеонов.

Може да се опитат да го употребяват и като патерица. На няколко пъти видяхме, че си подава топката с ГЕРБ, съобщи още политическият анализатор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР