Учреди се Алианс Българско Черноморие с участието на туристическите камари

...
Учреди се Алианс Българско Черноморие с участието на туристическите камари
Коментари Харесай

Учреди се Алианс "Българско Черноморие"

Учреди се Алианс " Българско Черноморие " с присъединяване на туристическите камари на Варна и Бургас. Идеята за тази инциатива е на шефа на Летище Варна.

Инициативата е подкрепена от някои от хотелиерите, само че има и опозиция.

" Ние сме решили да дадем заем на доверие на това събитие. Аз съм уверен, че всичко ще бъде наред. С един немски прагматизъм и с необятно образувана група от искащи да трансформират нещата в туризма, няма по какъв начин да няма триумф ", сподели за БНР Елин Димитров, ръководител на Туристическата камара във Варна.

Журналистът Петър Пунчев разяснява, че главната цел на Алианса е да бъде показана България като привлекателна дестинация и особено Черноморието.
 
" Моето усещане от доста години насам е, че България е доста едва показана като дестинация по света, с цел да кажа, че напряко не участва. В последно време пребивавам в Германия и виждам, че всички други страни са показани, само че не и ние ".
 Снимка: Сияна Спиридонова, Радио Варна
Д-р Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм съобщи, че задачата на обединяването е професоналистите в един екип да основат съвременна цифрова платформа, която да даде опция и за народен маркетинг на дестинацията Черно море.

" Съществуващите структури са посочили своята безспорна повърхностност до този миг. Ако те можеха да създадат това, което е належащо, да произведат добавена стойност и да осъщестяват маркетинг и реклама, марката Черно да бъде тъкмо толкоз мечтан и различим както са други конурентни деситнации - Адриатика, Ривиерата, гръцкото крайбрежие, щяха да са си свършили работата. Очевидно законът е основал органицзации, които са слаби по своята същина. Създават емитация на взаимоотношение по тази причина търсим въможности да работим професионално ".

Служебният министър на стопанската система Кирил Петков разяснява:

" Алианс " Българско Черноморие " е доста добра концепция , тъй като, в случай че няма съгласуваност сред другите елементи на туристическия бранш, няма по какъв начин да предлагаме сложна услуга, която да повишава добавената стойност. Ако летището не е в съгласуваност с хотелите, в случай че има проблеми с инфаструктурата сред летището и хотелите, в случай че самите хотели не се координират дружно, шансът България да стане дестинация е много по-малък. Ако всеки се бори самичък, конкуренцията е много огромна, и ще бъде много мъчно ".

Повече можете да чуете в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР