Учителят Петър Дънов е бил част от духовния живот на

...
Учителят Петър Дънов е бил част от духовния живот на
Коментари Харесай

Учителят Дънов: Безполезните тревоги са отровни за нашето щастие

Учителят Петър Дънов е бил част от духовния живот на България, с цел да остави мъдростта си за нас идващите генерации. Той постоянно е приказвал за смисъла на положителното и трансформацията, която всеки би трябвало да направи в себе си, с цел да се стреми към него. Дънов учи и по какъв начин да трансформираме отрицателното въодушевление в положително.
Красотата е в знанието на положителното
„ Винаги употребявайте позитивни думи и изречения. Кажете ли една отрицателна дума, тя постоянно носи със себе си неприятни последици. Кажеш ли: „ Ще се разболея, ще умра, работата ми няма да тръгне “, неприятните последици идват “, споделя на своите възпитаници и почитатели Петър Дънов. Според него, в случай че някой ни направи неприятно или ни нагруби, не е редно да споделяме: „ Аз ще му отмъстя “, а нещо напълно ненадейно за множеството от нас: „ Аз ще му се отплатя с обич, мъдрост, истина, истина, добродетел, състрадание. Така ще му се отплатя “.

Трудно ни е да си представим по какъв начин ще постъпим тъкмо по този начин в всекидневието, което имаме и нервите, които ни избухват постоянно зад кормилото на пътя, в градския превоз или на гишето в общината. Но съгласно Учителя единствено с положителни думи силите може да се трансформират от едно положение в друго, тъй като всички те са свързани с рационални същества. Затова било редно да научим езика им, който е само от положителни думи. Само тогава те ще ни слушат и ще ни оказват помощ.
Всеки може да трансформира неприятното въодушевление в хубаво
Когато нещо ни е погрешно или съседът отново ни е ядосал, тъй като пуска музиката мощно, не е добра концепция да изпадаме в гняв или горест, а да трансформираме отрицателната и нисша сила във висша.

„ Когато имаш неразположение на духа, можеш да го превърнеш в нещо друго за 5-10 минути.
Как? Иди, покопай в градината! Ти ще станеш за малко градинар и като копаеш, ще се съсредоточиш по този начин интензивно, че ще превърнеш неразположението си в положително разположение. Добре е по този начин да се съсредоточиш, че да се изпотиш “, споделя Дънов.
На същия принцип може да изперем нещо на ръка, да пуснем прахосмукачка или да покараме колело. Физическата работа е за предпочитане при неприятно въодушевление и душевно страдалчество.

Това, което скапва живота на хората, са безполезните паники
Човек е добре да мисли интензивно, само че не и да се тревожи. Не и в мисълта му да има боязън, тъй като тя е отрова. Страхът ражда по-голямо зло. „ Ако заболеете не казвайте: „ Тази болест да я няма! “ Усилете вашата воля и кажете: „ Аз съм по-силен от заболяването “, поучава Дънов. Според него по-голяма мощ от човешката воля няма. Друга мощ е положителното, което е вложено в нас, единствено би трябвало да го признаем и използван в живота си. „ И човек през целия си живот постоянно би трябвало да учи и да има младенчески дух “, поучава още Дънов.
Инфо: mila

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР