Учителските заплати за първи път ще изпреварят средното възнаграждение за

...
Учителските заплати за първи път ще изпреварят средното възнаграждение за
Коментари Харесай

Учителските заплати изпреварват средната заплата за страната

Учителските заплати за първи път ще изпреварят междинното заплащане за страната. ова ще стане през идната година, когато заплащането на преподавателите ще бъде увеличено още веднъж, с цел да доближи измежду 1300 лв., това изясни министърът на образованието Красимир Вълчев в четвъртък пред бТВ.

В проектобюджета за следващата година е очакван растеж на възнагражденията на учителите от 20 на 100. В управническата стратегия на държавното управление е записано, че всяка година до края на мандата заплатите на педагозите би трябвало да порастват, а през 2021 година би трябвало да са 20 на 100 над междинното заплащане за страната.

Вълчев разяснява още, че за някои преподаватели е допустимо нарастването на заплатите през 2019 година да надвиши 20 на 100, защото има разнообразни механизми шефовете да подвигат възнагражденията на учителите.

Вълчев разяснява и обвиняванията на водача на " Воля " Веселин Марешки и на Вътрешна македонска революционна организация за съществуването на " джендър идеология " в учебник по биология за 9 клас. Причина за това е текст съгласно който половата еднаквост се образува, когато настава полова зрялост. За " джендър идеологията " сигнализира преди време и ръководителят на " Българската организация на родителите и децата – БОРД " Александър Урумов, написа mediapool. Освен антиджендър деятел той е и държавен чиновник - началник е на дирекция " Връзки с обществеността " в Министерството на защитата, което пък се управлява от водача на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов.

Министърът на образованието разгласи, че джендър идеология в учебника няма. " Дискусионен е въпросът, само че не виждам джендър идеология, другояче бих направил рекомендация текстът да се промени ", сподели министърът. Въпреки това по рекомендация на Вътрешна македонска революционна организация всички учебници ще бъдат прегледани отначало, увери Вълчев.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР