Учителските заплати да се увеличат с 13,5% от догодина, това

...
Учителските заплати да се увеличат с 13,5% от догодина, това
Коментари Харесай

Вдигат учителските заплати с 13,5% от догодина?

Учителските заплати да се усилят с 13,5% от следващата година, това е поискало просветното министерство в идващия бюджет, сподели министърът на образованието Николай Денков.

Така те ще станат с 25% над междинната заплата за страната. Министерството няма различия със синдикатите за % на покачване на заплатите.

" 13,5% нарастване на заплатите води до 125%, за които споделям аз, тъй че ние нямаме разминаване, нямаме разминаване със синдикатите, да, това мога да го кажа напълно правилно. Миналата седмица имахме Отраслов съвет със синдикатите, ние им представихме нашата поръчка към Министерството на финансите и тя беше посрещната с утвърждение, има публично мнение на Отрасловия съвет, че те поддържат това предложение за бюджет ", съобщи министърът на образованието и науката Николай Денков.

Той разяснява и че финансовият министър Асен Василев би трябвало да каже от кое място ще се намерят средствата за безвъзмездни учебници за всички възпитаници от 8 до 12 клас, както планува програмата на новото държавно управление.

Колкото до бюджета за обучение за следващата година, просветното министерство е декларирало спомагателни средства за рейсове, извънкласни действия и подготовка на учителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР