Учителски организации поискаха във вторник трета бустерна ваксина за всички,

...
Учителски организации поискаха във вторник трета бустерна ваксина за всички,
Коментари Харесай

Учителски организации настояват за трета бустерна ваксина за работещите в образованието

Учителски организации желаеха във вторник трета бустерна ваксина за всички, работещи в образованието.

В отворено писмо до служебния министър председател и до министрите на образованието и на опазването на здравето от обединяванията " Учители за безвредно обучение " и " Обединени учители за безвредно обучение " се споделя, че " защото МОН, Министерство на здравеопазването и болшинството родители упорстват за присъствено започване на образователната година при начало на четвърта вълна в страната, а учителите работят на " първа линия ", би трябвало да се позволи използването на трета бустерна доза за всички, които работят в системата на образованието, лица над 65 години и всички лица с хронични и съпътстващи болести " .

От двете училищен организации желаят също да има регулярно тестване - минимум два пъти седмично на всички възпитаници, учители, административен и спомагателен личен състав в образователните заведения . Да има и карантиниране на всички контактни лица, открити посредством регулярното тестване, а при достигането на заболеваемост от 300 на 100 000 да се минава към образование от разстояние в електронна среда - на всички възпитаници от 1-и до 12-и клас.

В писмото се споделя, че екипите на " Учители за безвредно обучение " и на " Обединени учители за безвредно обучение " са мощно обезпокоени от фрапантното повишаване на 14-дневната заболеваемост, както и от огромния брой на инфектирани деца преди началото на новата образователна 2021/2022 година.

По данни на Националния център по заразни и паразитни заболявания /между 2 и 8 август/ 96.9 % от пробите у нас са на " Делта " разновидността на SARSCoV-2. Процентът на приетите в болница и на признатите за лекуване в интензивни отделения пораства, а смъртността също се повишава.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР