Учителките нямат право да носят бурки. Това реши съд в

...
Учителките нямат право да носят бурки. Това реши съд в
Коментари Харесай

Берлински съд: Учителките не може да носят бурки

Учителките нямат право да носят бурки. Това реши съд в Берлин, съобщи Би Би Си.

Магистратите в немската столица се произнесоха по дело, заведено от мюсюлманка против просветителната институция, където работеше допреди една година. Жената твърдеше, че нейното уволняване е било в прорез с Конституцията на Федералната република.

" Основният закон подсигурява независимост на изложение ", мотивираше се бранител на ищцата. Съдиите обаче се позоваха на закон, която не разрешава на редица категории чиновници да показват религиозната си принадлежност в работно време. Ограничението обгръща педагозите, военните, служителите на реда и други чиновници от публичния бранш. Магистратите постановиха, че този нормативен акт не е в прорез с правото на свободно изложение.

За възбрана на бурките във Федералната република република се заприказва през 2016 година Идеята обаче провокира разнобой в тогавашното държавно управление на канцлера Ангела Меркел. По-късно се реализира компромис. Всяка от 16-те провинции получи правото да дефинира дали техните поданици да носят религиозни знаци или не на публични места.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР