Учителите са на първа линия в жилищната криза, като почти

...
Учителите са на първа линия в жилищната криза, като почти
Коментари Харесай

Почти половината от учителите в държавните училища работят с деца, преживели бездомност

Учителите са на първа линия в жилищната рецесия, като съвсем половината работят с деца, претърпели бездомност, разкрива ново изследване.

От Charity Shelter споделиха, че са очевидци на „ ужасите на бездомността “ с деца, които не са в класната стая, апетит и безсилие.

Проучването на YouGov за благотворителната организация Shelter откри, че 49% от учителите в държавните учебни заведения на Англия споделят дете, на което преподават или поддържат връзка, или посещава учебното заведение, в което работят, са били бездомни или са били принудени да живеят във краткотрайно настаняване през последните 12 месеца.

От тези учители, опустошителните 91% споделят, че жилище- свързани проблеми водят до това децата да идват в класната стая изтощени. Други 86% споделят, че децата са пропуснали учебно заведение заради живот в неприятни жилища или бездомност.

Приютът предизвестява, че жилищната рецесия „ нанася неописуема щета на образованието на децата, защото учителите оповестяват за пропуснати образователни дни, апетит и безсилие “.

<...

Прочетете целия текст »
Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР