Учителите, които използват дигитални технологии и учат своите ученици да

...
Учителите, които използват дигитални технологии и учат своите ученици да
Коментари Харесай

Сачева: Учителите, използващи дигитални технологии, са най-обичани от децата


Учителите, които употребяват цифрови технологии и учат своите възпитаници да основават посредством тях отговорно и етично, са най-обичани, търсени и уважавани. Учителите-иноватори ще получат най-голямото самопризнание – както от децата и младежите, по този начин и от обществото. С тези думи заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева се обърна към 12 изобретателни учители, отличени в състезанието „ Дигитален дипломат в час и клас “. Те ще работят за разпространение на цифровите технологии в образованието като се включат в плана на Дигиталната национална коалиция (ДНК) и Гугъл.org – e-Start@school, подсилен от МОН. Ще бъдат подготвени 450 учители от близо 200 учебни заведения в Северозападна България. Споразумението сред ДНК и МОН планува и основаване на най-малко 100 безвъзмездни просветителни запаси, налични за всички преподаватели в страната.

Учителят е специалност на бъдещето и в МОН бихме желали педагогическите специалности да бъдат тъкмо толкоз желани от учениците, колкото и специалностите в региона на технологиите, сподели Сачева. По думите й цифровите умения и опциите да работиш с технологии са извънредно значими сега. Търсенето на хора, които да преподават цифрови технологии на всички, които не са на учебно заведение или студенти, ще става все по-голямо, уточни заместник-министърът.

В наличието на представители на Гугъл първите учители цифрови посланици обмениха новаторски практики, които ще предадат на свои сътрудници по време на идните образования в Северозападна България. Те бяха отличени от комисаря по цифрова стопанска система и цифрово общество Мария Габриел и Гергана Паси, ръководител на Дигитална национална коалиция. Домакин на първата публична среща на определените от състезанието “Дигитален дипломат в час и клас “ е Лабораторията по киберсигурност, която се намира в Лабораторния комплекс на София Tех Парк.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР