Училищните директори не са обучени да различават взривни вещества и

...
Училищните директори не са обучени да различават взривни вещества и
Коментари Харесай

Училищни директори към МВР: Всяка раница, в която не знаем какво има, е съмнителна

Училищните шефове не са подготвени да разграничават взривни субстанции и устройства. Не във всички учебни заведения има следен достъп. Почти невероятно е да се реализира претършуване от необразован за това личен състав. Всяка раница, в която не знаем какво има, е съмнителна движимост.

Това се споделя в мнение на Управителния съвет на Съюза на работодателите в системата на националната култура, изпратено до вътрешния и просветния министри. Писмото е в отговор на предизвестието на Министерство на вътрешните работи, че ще търси административна отговорност на шефовете, които изтеглят възпитаници при бомбена опасност без решение на силовото ведомство.

Писмото във фейсбук разгласява някогашният заместник-образователен министър и сегашен шеф на 119 столично учебно заведение Диян Стаматов. 

Миналия понеделник и вторник учебните заведения бяха залети от вълна от бомбени закани, за които Министерство на вътрешните работи твърди, че са пристигнали от страна отвън Европейски Съюз. Бомбените закани продължиха в сряда и четвъртък, само че за тях бяха задържани няколко тинейджъри. Министерство на вътрешните работи се похвали, че в петък и в понеделник не е имало бомбени закани.

Заплахи са получени във вторник и в няколко от университетите в София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР