Училището за родители на болница Софиямед“, което се провежда онлайн

...
Училището за родители на болница Софиямед“, което се провежда онлайн
Коментари Харесай

Масаж и гимнастика за бебета в нова програма на Online Училище за родители

Училището за родители на болница „ Софиямед “, което се организира онлайн през страницата на болничното заведение стартира с нова стратегия. Непроменен обаче остава уговорката на експертите от лечебното заведение да осведомят бъдещите родители за най-важните аспекти от бременността, раждането и развъждането на новороденото и дребното дете, и с новите лекции, които започнаха от 29 -ти септември, оповестяват от лечебното заведение.

Те ще се организират по традиция  всяка сряда от 15:00ч. Новата стратегия започва с тематиките на АГ експертите от отделението в болничното заведение, свързани с следенето на естествената бременност и ще включват препоръки за наложителни прегледи и проучвания през всеки триместър от бременността, за храненето и спорта по време на бременността; подготовката за раждането- банкет, техники на дишане и релаксация по време на обикновено раждане; държание в предродилна и родилна зала. И ще премине в тематики, свързани с процеса на естественото и оперативно раждане, изгодите от съхранението на стволовите кафези от пъпната шнур и обезболяването на раждането.
В извънредна лекция на 27-ми октормври АГ експертът от ДКЦ и УМБАЛ „ Софиямед “ доктор Георги Кръстев ще разиска с майките по този начин наболялата измежду обществото тематика в последните години за метода на раждане -нормално раждане или цезерово сечение.
С лекциите в Училището бъдещите родители ще могат да се упражняват отдалечено и по какъв начин да сменят вярно памперси, по какъв начин да слагат новороденото в вярната позиция за кърмене и оригване след хранене, по какъв начин да го къпят и масажират. Едни от новите лекции в програмата ще бъдат отдадени на следродилната меланхолия, срещаща се все по-често измежду одеве станалите майки, както и за г имнастика та , масаж а и закал ителните процедури при бебето и дребното дете.
Програмата през новата 2022г. ще продължи с лекциите и препоръките на педиатрите от Детско поделение на лечебното заведение и тематиките: Нервно-психично развиване на новороденото и дребното дете, най-честите здравословни проблеми през първата година и незабавни положения в детската възраст. Те ще дадат и скъпи препоръки на родителите по отношение на методите за повишение на детския имунитет в новата лекция: Имунитет на бебето и дребното дете.

Лекциите в Онлайн Училище за родители „ Софиямед “ бъдещите родители могат да гледат онлайн във фейсбук страницата на болничното заведение.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР