Училище в Румъния, в което се обучават над 200 деца,

...
Училище в Румъния, в което се обучават над 200 деца,
Коментари Харесай

След положителен тест за COVID-19 на директор: Затвориха училище с над 200 деца в Румъния

Училище в Румъния, в което се образоват над 200 деца, затвори порти през днешния ден сутринта, откакто бе доказано, че шефът на образователното заведение е инфектиран с новия ковид. Училището е било затворено преди началото на образователните занятия през днешния ден и е подхваната епидемиологична анкета, оповестява организация Аджерпрес, представена от Българска телеграфна агенция.
Началникът на Окръжния учебен инспекторат в Арад (Северозападна Румъния) Мариус Гондор заяви за Аджерпрес, че шефът на гимназиално учебно заведение Зъдърени му е позвънил през днешния ден сутринта, с цел да го осведоми, че в понеделник вечерта е получил позитивен резултат на тест за COVID-19. Директорът е имал признаци още в събота и по тази причина си е направил тест. В понеделник той не е взел участие в откриването на новата образователна година, с цел да не излага децата на заплаха, осведоми Аджерпрес.
Началникът на Окръжния учебен инспекторат в Арад означи, че въпреки всичко шефът е бил в контакт с работещите в учебното заведение, тъй като предходната седмица е бил всекидневно там в границите на подготовката за новата образователна година. "Затова взехме решение да затворим учебното заведение тази заран, а образователните занятия ще се организират онлайн в идващия интервал ", съобщи началникът на Окръжния учебен инспекторат.
В гимназиално учебно заведение Зъдърени се образоват над 200 деца в начален и гимназиален курс.
Новата образователна година започва през вчерашния ден в Румъния при специфични условия поради пандемията от COVID-19, като част от учениците ще учат онлайн, други - по хибридна система, а трети - присъствено.
Румънските управляващи изготвиха три сюжета за отваряне на учебните заведения от позиция на разпространяването на ковид в съответното обитаемо място. Първият ( "зелен ") сюжет планува наличието на всички възпитаници в образователните заведения. Той се ползва, в случай че по-малко от един на хиляда поданици е инфектиран с COVID-19. Вторият ( "жълт ") сюжет планува на учебно заведение да вървят всички възпитаници от предучилищните и първите класове, както и учениците от завършващите класове - надлежно 8 и 12, а останалите - на ротационен принцип през една или две седмици. Този сюжет се ползва в обитаемоте места, където инфектираните са сред 1 и 3 на хиляда поданици. Третият ( "червен сюжет ") се отнася за обитаемоте места, където инфектираните са над 3 на хиляда поданици. Той планува напълно онлайн образование за всички възпитаници, в това число от предучилищно равнище.
Днес сутринта в окръг Арад 302 учебни заведения се намираха в така наречен "зелен сюжет ", 112 - в "жълт сюжет " и 25 - в "червен сюжет ", от които две - поради ремонт, а не поради пандемията, прецизира Аджерпрес.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР