Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата, но не

...
Училищата ще се превърнат в разпространител на заразата, но не
Коментари Харесай

Д-р Симидчиев: Няма да имаме тежко боледуващи ученици

Училищата ще се трансфорат в пропагандатор на болестта, само че не и развъдник. Там няма да имаме тежко боледуващи измежду учениците. Децата са в групата с невисок риск и при тях болестта протича леко. Тежко може да боледуват единствено преподавателите. Броят на позитивните ще се повишава, тъй като има доста контактни лица. Хоспитализацията или смъртността обаче няма да се увеличи.
Това съобщи пред Нова тв пулмологът доктор Александър Симидчиев.

Той разяснява и обстоятелството, че децата биха могли да заразят своите по-възрастни близки и би трябвало да употребяват защитни средства.

„ Има няколко открити обстоятелството за маските. Те понижават честотата на предаване на респираторните инфекции, а освен на ковид. Втори факт е, че те нямат потвърдени странични резултати. Вреда от маските няма. Всеки който твърди противоположното, дано даде доказателства”, сподели експертът.

Пулмологът изясни, че заради средата, в която се намират децата тяхната схватливост е огромна. Именно заради този факт броят на инфектирани няма да бъде дребен. Според него това няма да докара до утежняване на ситуацията в страната.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР