Учениците от ОУ Георги Бенковски“, което се намира в бургаския

...
Учениците от ОУ Георги Бенковски“, което се намира в бургаския
Коментари Харесай

Екшън като на филм в ОУ “Георги Бенковски” в Бургас, спец полицаи с кучета нахлуха заради съмнителна раница

Учениците от ОУ „ Георги Бенковски “, което се намира в бургаския ж.к. „ Зорница “, бяха евакуирани за минути след открита съмнителна раница във фоайето, а полиция и пожарна отделиха региона. Екшънът беше част от образователна подготовка, която имаше за цел да ревизира реакциите на педагогическия състав на образователното заведение, както и на всички служби при рискови обстановки.

Истински възторг провокира гърмежа, който раздруса двора на учебното заведение, откакто експерт от СОБТ взриви раницата. Децата посрещаха с бурни овации и познавач служителите на реда, които нахлула в учебното заведение с автомати и кучета.

На място участва и шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Калоян Калоянов. “Целта на учението да се види и синхронизира реакцията на всички институции при приемане на сигнал за сложено подозрителен багаж в образователно заведение. Много съм удовлетворен от бързата организация, която беше основана от страна на учителите. Искам да отбележа, че по този начин организация се основава и при пораждане на пожар. Така че тази подготовка е извънредно потребна. Съгласно закона, всяка една организация с над 50 души личен състав би трябвало да организира такова обучение и да има проект за деяние при такива спешни обстановки.”, сподели старши комисар Калоянов.

В занятието по противопоставяне на тероризма вземат участие представители на разнообразни звена от вътрешното ведомство, Единен европейски телефон за незабавни повиквания 112, Отдел „ Управление при рецесии и защита всеобщи мероприятия “ на Община Бургас, Центъра за незабавна здравна помощ – Бургас и други.

Екшънът се разигра по авансово начертан сюжет. Охранителят на образователното заведение откри, че във фоайето на учебното заведение има раница, съдържаща подозрителен предмет – евентуално самоделно взривно устройство. Той неотложно уведоми шефа на учебното заведение, в което все още се организираха образователни занятия с възпитаници от 1 до 7 клас.

Директорът подаде сигнал на тел. 112, като се задейства „ Плана за сигурност “ на образователното заведение. Разпореди се незабавна евакуация на учениците, педагогичен личен състав, помощния личен състав и всички лица, които все още се намират в постройката.

На място дойдоха чиновниците на Пето районно управление (на МВР) – Бургас, РЗ ПБЗН, ЦСМП Бургас, Отдел „ Управление при рецесии и ОМП “ на Община Бургас. Приведен в деяние беше Планът за деяние в спешни обстановки на ОДМВР – Бургас. Дойдоха и екипи на СОБТ – Министерство на вътрешните работи за неутрализиране на взривното устройство.

Служители на Сектор СПС при ОДМВР – Бургас направиха повторна инспекция на цялата постройка за съществуването на други съмнителни предмети, като такива не бяха открити.
 uchenie-14  uchenie-13  uchenie-12  uchenie-10
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР