Учениците от 5-ти до 12-ти клас се връщат в училище,

...
Учениците от 5-ти до 12-ти клас се връщат в училище,
Коментари Харесай

Таня Михайлова: Насочването към практическите часове е добре обмислено решение

Учениците от 5-ти до 12-ти клас се връщат в учебно заведение, само че единствено за практическо образование и изпити. Това е уравновесено, добре премислено решение и касае учениците от професионалните гимназии, съобщи в студиото на “Денят започва” заместник-министърът на образованието Таня Михайлова пред Българска национална телевизия.

“Насочването към практическите часове не е самоцелно - това са часове, в които учениците, които се образоват за специалност, получават нужните умения”, изясни тя и увери, че решението е съобразено с епидемиологичната конюнктура, а образованието ще става при строги ограничения против болестта.

Остава условието за наложително носене на маски в час, изясни Михайлова. Тя сподели, че се разисква разновидността първо учениците от 7-ми и 12-ти клас да се върнат в учебно заведение на 4-ти февруари.

Според нея учениците от професионалните гимназии не са изгубили доста от материала, който би трябвало да се усвоява в часовете за практическо образование, само че е време да ползват своите познания и умения, насъбрани чисто теоретично от разнообразни видеоматериали.

“Важно е да подчертая, че практическите часове в никакъв случай не се организират с целия клас. Смисъл на практическото образование е всеки да работи на работно място. По тази причина това са и първите позволени часове - учениците или студентите са по-малко на брой и всеки има свое работно място. Тази организация на образование е основана още при започване на образователната година”, изясни логиката на взетото решение заместник-министър Михайлова.

По рекомендация на просветителното министерство, учебните заведения са преобразували графиците си, тъй че в избран ден да има единствено часове по процедура, добави тя.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР