Учениците от 5 до 12 клас в градовете Сливен, Нова

...
Учениците от 5 до 12 клас в градовете Сливен, Нова
Коментари Харесай

В Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел учениците минават на ротационен принцип на обучение

Учениците от 5 до 12 клас в градовете Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел минават на ротационен принцип на образование. Графиците ще бъдат направени от Регионалното ръководство на образованието. Това са част от спомагателните ограничения против разпространението на COVID-19, признати на съвещание на Кризисния щаб в Сливен.

Учениците от начален курс остават в присъствена форма на образование. Заболеваемостта в област Сливен на 14 дневна база е 535 на 100 000 души. Висока е заболеваемостта измежду педагогичен и непедагогически личен състав в учебните заведения и измежду учениците. През последните две седмици в Сливенско с Ковид са 60 ученика и 30 индивида работещи в учебните заведения.

Въпреки прелюдия филтър за определяне на инфектирани възпитаници във всички учебни заведения случаите на предаване на болестта не престават. Мерките ще бъдат годни до края на октомври. Останалите ограничения за ограничение разпространяването на COVID-19 в Сливенска област ще бъдат оповестени на по-късен стадий.

Автор: Румяна Стефанова
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР