Ученици от ОбУ Иван Вазов“ с. Любен Каравелово съвместно със

...
Ученици от ОбУ Иван Вазов“ с. Любен Каравелово съвместно със
Коментари Харесай

Купи си с кауза: Деца правят мартеници, за да помогнат на малкия Никола

Ученици от ОбУ „ Иван Вазов “ с. Любен Каравелово взаимно със своите учители, прегърнаха концепцията да оказват помощ на Никола, който страда от рядко заболяване и има потребност от поддръжка.

Чрез ръчно направени мартеници, знак на вярата за живот и чистотата на детската душа, учениците показват своята съпричастност и поддръжка за едно нехайно детство за Никола, споделиха с кореспондент на уредниците.

Мартениците ще бъдат продавани на 25 и 26.02. от 10 до 17 часа и на 27,28.02. от 15 до 19 часа пред пощата на кв. Владислав Варненчик.

Събраната сума ще бъде показана посредством банкова сметка за лекуването на Никола.

Всеки, който желае да помогне на Никола може да си купи мартеничка с идея или да го направи тук:



Родителите Ралица Панайотова и Ивайло Узунов описват историята на Никола.
„ Ники е към този момент на 7г. Беше на 2г.когато разбрахме, че нещо не е обикновено в развиването му. Нямаше диалект, нямаше очния контакт, пърхаше с ръце, единствено се въргаляше по земята, не си играеше с нищо и блуждаеше някъде. Тогава се почна ходенето по лекари, един споделя едно, различен споделя друго. Ту е аутизъм, ту не е, а ние тотално се объркахме. Почнахме да го водим по уроци при експерт: логопед, психолог, възпитател, ерготерапевт, боуентерапия, хипотерапия, плуване, железна аритметика, йога и т.н имаме няколко барокамери и от всичко това има огромен прогрес в развиването. Вече приказва има някой работи, които още не схваща, очния контакт го има водим разговор има доста познания, само че не желае да ги ползва стартира да се тръшка и да плаче. Оказа се че е в аутистичния набор „ Смесени характерни разстройства в психичното развиване “. На Ники му би трябвало напълно малко и последната ни вяра са стволови кафези.

Обръщам се към всички вас другари, познати и непознати дано да помогнем на Ники да бъде най-малко обикновено дете, да му дадем лъч вяра да се оправи, тъй като в действителност му би трябвало малко, с цел да излезе от това положение, да излезе от своя личен свят и да пристигна в нашия естествен свят. “
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР