Ученици от Немска езикова гимназия Гьоте проявиха интерес към дело,

...
Ученици от Немска езикова гимназия Гьоте проявиха интерес към дело,
Коментари Харесай

Ученици от Бургас присъстваха на интересен съдебен процес

Ученици от Немска езикова гимназия " Гьоте " демонстрираха интерес към дело, което се гледа в Окръжен съд Бургас. Казусът е за причиняване на гибел по несъобразителност, след нанесена телесна щета.
Заседанието беше намерено и учениците имаха опция да се срещнат с пледоариите и да чуят последните думи на подсъдимия. Интересен за тях беше и фактът, че правосъдните речи би трябвало да се произнесат устно, което ги прави лигитимни. Подсъдим по делото е Борислав Й., който по несъобразителност, предизвикал гибелта на П. П. Мъжът нанесъл удар с паница в региона на главата, което е лека телесна щета, само че тези му дейности довели до остра кръвозагуба.
По делото, Бургаският областен съд призна подсъдимия за почтен. Според арбитър Иванов " презумпцията за непорочност е главен юридически принцип ". В наказателния развой той е гаранция за правото на отбрана, каквато получи подсъдимия по гледаното дело. Според Конституцията на България " обвиненият се счита за почтен до определяне на противното с влезнала в действие присъда ".

Посещението на младежите в залите на съда, е стадий от просветителната стратегия " Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР