Ученици изпълняваха функциите на областен управител и главен секретар на

...
Ученици изпълняваха функциите на областен управител и главен секретар на
Коментари Харесай

Ученици влязоха в ролята на областен управител и главен секретар на Областна администрация днес

Ученици изпълняваха функционалностите на регионален шеф и основен секретар на Областна администрация Сливен през днешния ден. Поводът за включването на младежите в активността на администрацията бе Европейският ден на ученическото самоуправление, който по традиция се отбелязва на 9 май - Ден на Европа. Набиращата известност самодейност за влизане на възпитаници в ролята на управленци е на Младежки дом – Сливен.

Днес за няколко часа функционалността на регионален шеф сполучливо извърши деветокласникът от Хуманитарна гимназия „ Дамян Дамянов “ Теодор Папазов. В ролята на основен секретар на Областна администрация чудесно се показа и дванадесетокласникът от Средно учебно заведение „ Йордан Йовков “ Ивайло Динев.

В началото на работния си ден двамата младежи бяха посрещнати от заместник-областния шеф Антоний Андонов и секретаря на регионална администрация Кирил Аврамов, които срещнаха своите млади сътрудници с мястото на Областния шеф и Областна администрация в структурата на държавната власт и им връчиха извадка с пълномощията им, произлизащи от Закона за администрацията и Устройствения устав на регионалните администрации. След това Теодор Папазов и Ивайло Динев заеха работните си места, като изпълняваха някои от дневните задания на регионалния шеф и на основния секретар, взаимно с титулярите.

И двамата участници в самодейността „ Областен шеф и основен секретар на Областна администрация за един ден “ бяха впечатлени от многочислените задания и отговорности, с които тези длъжности за натоварени, както и от динамичността на работа и сериозните отговорности, с които администрацията и нейните ръководители би трябвало да се оправят.

В края на взаимния работния ден, регионалният шеф Минчо Афузов отговори на въпросите на своя млад сътрудник и акцентира, че заемащите управителни позиции в една регионална администрация, с изключение на положителни експерти, би трябвало да са и персони с подчертана съпричастност и воля за решение на проблемите на хората, както и за справяне с сериозни обстановки. „ Не можем да приказваме за работно време, защото на територията на една област нерядко пораждат изненадващи и рискови обстановки – като огромни пожари, произшествия, наводнения и други, които изискват моментална реакция. Областният шеф е на работа 24 часа “, уточни господин Афузов. „ Освен това регионалният шеф носи отговорност и има контролни функционалности във връзка с институциите на територията на региона, и от време на време се постанова намесата му за тяхното по-доброто и законосъобразно действие “, добави той. Областният шеф разяснява още, че значима част от активността на Областна администрация е работата със сигнали и тъжби на жителите. Те би трябвало да се насочат вярно към съответните институции, да се наблюдава до каква степен се подхващат нужните законови дейности. „ В случаи на важен публичен интерес, регионалният шеф има право да сезира и други способени институции и органи, за постигането на трайно решение и обективна отбрана на ползите на локалната общественост “, акцентира Минчо Афузов.

Гостуването на младежите в Областна администрация Сливен приключи с връчването на документи за присъединяване им в Европейския ден на ученическото самоуправление.

Работният ден на младежкия регионален шеф ще приключи малко по-късно през днешния ден, защото той има задължения, свързани отбелязването на 140 години от основаването на Професионалната гимназия по текстил и облекло „ Добри Желязков “ в Сливен. Тодор Папазов ще участва на тържествения концерт във връзка юбилея на учебното заведение в Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “ и ще връчи приветствен адрес от името на Областна администрация Сливен.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР