Ученици и учители от Средно училище „Христо Ботев“ – Враца

...
Ученици и учители от Средно училище „Христо Ботев“ – Враца
Коментари Харесай

Ученици и учители от СУ Христо Ботев-Враца участваха в четвърта част по проект в Италия /снимки/

Ученици и учители от Средно учебно заведение „ Христо Ботев “ – Враца взеха присъединяване в четвърта среща по план „ Да творим дружно музика “ в Монтелепре, Сицилия, Италия от 3 до 10 април,Договор № 2019-1-PT01-KA229-061243_6, финансиран от стратегия „ Еразъм +.
В съдействие с домакините от учебно заведение „ Алесандро Манцони “, участниците в плана се срещнаха със актуалната и обичайна музика на Сицилия. Успешно участваха в разучаването и представянето на сицилианска ария, показаха музикални произведения и творби от личните си страни и научиха доста нови неща, свързани с културно-историческото завещание на страната-домакин.
Богатата стратегия включваше основаването на обща ария по плана, чийто текст сътвориха учителите-координатори, разисквани бяха хрумвания за снимането на видеоклип и сформиране на осведомителна електронна книга, която ще показа всички страни в плана с профила на техните учебни заведения, фолклор, музикални принадлежности и определена ария.
Учениците и техните съпътстващи учители обмениха усещания и опит със своите връстници и сътрудници от Гърция, Португалия, Латвия, Италия и Полша.
Следващата среща е в България, в интервала 30 май – 3 юни 2022 година, като ще е част от честванията по отношение на двувековния празник на Врачанската Алма Матер.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР