Ученици и стипендианти на Райна Кабаиванска от майсторските й класове

...
Ученици и стипендианти на Райна Кабаиванска от майсторските й класове
Коментари Харесай

Ученици на Райна Кабаиванска поставят Норма на софийска сцена

Ученици и стипендианти на Райна Кабаиванска от майсторските й класове излизат на следващия ден, на 14 и 15 октомври, в премиерата на " Норма ".

Спектакълът е взаимна продукция на Нов български университет и Софийската опера и балет. Режисурата, сценографията и костюмите са дело на Уго да Ана, а диригент е маестро Григор Паликаров.

В ролята на Норма ще се превъплътят Марили Санторо (Италия) и Радостина Николаева - солист на Софийската опера и балет. В останалите централни функции са Елиза Барберо, Шин Дже Банг, Даниела Нинева, Йонгхюн Риу, Костадин Мечков, Мануел Родригез, Страхиня Джокич и Роксана Ерера.

По думите на Райна Кабаиванска международните театри доста рядко слагат " Норма " и това е, тъй като тя е една от най-трудните опери. В " страха " от това заглавие оперната певица вижда и историческа причина. Чуйте какво описа маестра Кабаиванска пред Даниела Бенишева. 

Целия диалог с огромната оперна прима Райна Кабаиванска можете да чуете в събота - 14 октомври, в предаването " Арте Вива ", след новините в 15:00 часа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР