Учените са установили, че метеоритът, убил повечето динозаври, най-вероятно е

...
Учените са установили, че метеоритът, убил повечето динозаври, най-вероятно е
Коментари Харесай

Кога е паднал метеоритът, убил динозаврите?

Учените са открили, че астероидът, умъртвил множеството динозаври, най-вероятно е паднал напролет в Северното полукълбо. Съответната публикация е оповестена в.

Изследването на учените се основава на разбор на проби от обекта Танис в Северна Дакота. Според учени, ръководени от Робърт де Палма от университета в Манчестър (Великобритания), дивите животни на това място са починали няколко часа откакто астероидът се е разрушил в мексиканския полуостров Юкатан преди 66 милиона години. Повечето от изкопаемите остатъци в Танис принадлежат на риби, в това число есетрови.
Учени: Измирането на динозаврите е почнало милиони години преди астероида
Динозаврите може да са почнали да измират милиони години преди метеоритния удар, постоянно свързван с тяхното изгубване. Това демонстрира изс...

Растежът на рибните кости неясно прилича растежа на дърветата - в тях може да се проследят сезонни съмнения, които водят до формиране на пластове с разнообразни цветове. Различните пластове на костите също се разграничават в съотношението на въглеродните и кислородните изотопи. Оказало се, че последният появил се пласт в изкопаемите риби се е образувал при започване на лятото или пролетта, малко след хвърлянето на хайвера.

Изследователите са създали такова умозаключение въз основа на това, че последният пласт, съдейки по структурата му, се е образувал в интервала на щедро хранене. От своя страна е известно, че есетровите ядат изключително доста напролет и лятото.

 

Още от ИНТЕРЕСНО:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР