Учените са установили, че както шоколадът, така и червеното вино

...
Учените са установили, че както шоколадът, така и червеното вино
Коментари Харесай

Виното и шоколадът решават проблем, който засяга 100% от хората

Учените са открили, че както шоколадът, по този начин и аленото вино оказват помощ за подмладяването на старите кожни кафези.

Ето по какъв начин работи.

С напредването на възрастта нишките на ДНК в нашите кафези последователно губят своите защитни теломери (окончанията на хромозомите). За да се пребори с това, екипът от учени ползва съединения, открити в аленото вино, черния шоколад, аленото грозде и боровинките.

Тези храни са богати на флавоноиди, а те са известни със своите противовъзпалителни резултати.

В рамките на няколко часа след третирането с тези субстанции, старите кафези последователно стартират да обновяват теломерите си.

Надяваме се, че този пробив ще помогне за основаването на характерна терапия срещу стареене.

И друга добра вест.

Чаша алено вино ще ви помогне да отбраните сърцето си.

Виното освен има удобен резултат върху кожата, само че и оказва помощ за понижаване на риска от ранна гибел и сърдечно-съдови болести.

Умерената консумация на алкохол (до 7 чаши седмично за дамите и 14 за мъжете) доста понижава риска от гибел от сърдечни болести.

Екип от учени от университета в Ексетър, дружно с откриватели от университета в Брайтън, стигнали до извода, че класът гени, наречени фактори на наставяне, последователно се „ изключват “ с придвижване на възрастта.

Водещиият откривател професор Харис споделя:

„ Това е първата стъпка в опитите за възобновяване на клетъчната функционалност при по-възрастните хора. Нашите данни демонстрират, че потреблението на тези химикали за рестартиране на гените, които се изключват с придвижване на възрастта, може да помогне за възобновяване на функционалността на старите кожни кафези.

Д-р Ева Латоре, теоретичен помощник в Университета на Ексетър, е възхитена от степента и скоростта на измененията в клетките.

„ Когато видях по какъв начин някои кафези започнаха да организират подмладяващ развой, просто не можех да допускам! Тези остарели кафези скоро започнаха да наподобяват като чисто нови. Това е магия! Повторих опита няколко пъти и стигнах до същия резултат – подмладяване “.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР