Учените предполагат, че рекордът вероятно ще бъде подобряван, тъй като

...
Учените предполагат, че рекордът вероятно ще бъде подобряван, тъй като
Коментари Харесай

Copernicus: температурата на повърхността на Световния океан се нагря до 20,96 градуса

Учените допускат, че върхът евентуално ще бъде подобряван, защото междинните дневни температури на океана нормално са най-високи в света през март, а не през август, оповестява Guardian.

Д-р Саманта Бърджис от Copernicus сподели: „ Фактът, че видяхме фрагментите в този момент, ме кара да се тормозя какъв брой по-топъл може да стане океанът от в този момент до идващия март. “

Температурата евентуално се дължи частично на метеорологичния феномен Ел Ниньо - 2016 година също беше година на Ел Ниньо. Тези метеорологични модели обаче евентуално ще се влошат от изменението на климата и атмосферното нагряване.

Измерванията на температурата на морската повърхнина, направени от кораби, датират отпреди повече от 150 години и са измежду най-дългите налични инструментални записи за схващане на климата. През последните 40 години са правени измервания и от спътници и шамандури.

Някои от най-бързо затоплящите се зони са елементи от Северния ледовит океан, Балтийско море, Черно море и елементи от извънтропичния Тихи океан.
...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР