Учените посочват, че на Земята също има организми - хемелитотрофи,

...
Учените посочват, че на Земята също има организми - хемелитотрофи,
Коментари Харесай

Историческа Новина От Наса: На Марс Има Условия За Живот!

Учените показват, че на Земята също има организми - хемелитотрофи, които употребяват сила от окислителни реакции на неорганични субстанции. Литотрофните организми могат да живеят на дълбочина от километър и половина. Според обявата може да е малко пресилено да се приказва, че е открит живот на Марс, на анализът на данните ще помогне при по-нататъшните търсения.

През юли учени от Националния астрофизически институт в Болоня, Италия, оповестиха, че благодарение на данни, получени от сондата Mars Express, са съумели да открият огромни количества вода на Марс, което е основното изискване за пораждане на живот. До този миг на планетата са открити единствено огромни ледници.

Доказателства за живот на Марс може да са били инцидентно унищожени преди 40 години, разкриха откриватели на Червената планета.

Космическите апарати " Викинг 1 " и " Викинг 2 ", които стигнали до марсианската повърхнина още през 1976 година, " изгорили " мостри от почвата в химичния анализатор. Това оповестиха от НАСА, представени от списание " Ню сайънтист " и Българска телеграфна агенция.

Именно заради тази причина събирането на проби от почвата в региона на кацането не дало никакви резултати и двата галактически апарата " на вятъра " кацнали на Червената планета. В образците от грунда не било намерено нищо.

Изследователи от центъра за галактически полети " Годард " считат, че всички проби от почвата са били прегрети в рентгенофлуоресцентния спектрометър и по тази причина молекулярният състав на почвата преди 40 години се сторил " безусловно мъртъв " на учените.

Повторният разбор на данните за съществуване на органични съединения посочил, че марсианската почва съдържа химични детайли, които е допустимо да се образуват само при избрани условия. Това теоретично потвърждава съществуването на елементарни форми на живот на повърхността на Червената планета.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР