Учените оцениха вероятността от настъпването на глобална катастрофа на Земята.

...
Учените оцениха вероятността от настъпването на глобална катастрофа на Земята.
Коментари Харесай

Все още три минути до полунощ

Учените оцениха вероятността от настъпването на световна злополука на Земята. Информацията е оповестена на уеб страницата на сп. Bulletin of the atomic scientists.

Експертите оставиха стрелките на часовника на Страшния съд на 23:57, където среднощ значи настъпването на световна злополука на Земята. Основен проблем на човечеството съгласно учените се явява разпространяването и модернизацията на нуклеарното оръжие.

Отбелязва се също, че по пътя към попречване на апокалипсиса са направени значими крачки. Една от тях е парижкото съглашение по климата. Също специалистите са оценили позитивно съглашението по иранската нуклеарна стратегия.

В проучването са взели присъединяване физици и еколози от целия свят, измежду които 17 Нобелови лауреати.

Проектът „ Часовник на Страшния съд “ е създаден от основателите на първата американска атомна бомба през 1947 година за мониторинг на нуклеарната заплаха на планетата.

Стрелките на часовника в началото посочваха 23:53, а среднощ символизираше настъпването на световна злополука на Земята. От момента на своето битие стрелките са местени 20 пъти.

Последния път те бяха сложени на 23:57 часа през 2015 година. Тогава учените сметнаха, че основните проблеми на човечеството, способни да доведат до световен прелом, са били свързани с промените на климата, противостоянието сред Изтока и Запада и усъвършенстването на нуклеарното оръжие, напомня РИА Новости.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР