Учените отдавна спорят за въздействието на кафето върху сърцето. Нови

...
Учените отдавна спорят за въздействието на кафето върху сърцето. Нови
Коментари Харесай

Три чаши кафе дневно пазят от инфаркт

Учените от дълго време спорят за въздействието на кафе то върху сърцето. Нови проучвания демонстрират, че обратно на общоприетото разбиране, кафе то понижава риска от сърдечносъдови болести, написа „ Daily Express “.

Не съществува консенсус по отношение на вредата или изгодата от кафе то за здравето на сърцето, само че е необятно публикувано мнението, че високите концентрации на кофеин в организма могат да имат рискови резултати върху този орган. Някои изследвания обаче оспорват тази теза, като демонстрират, че напитката може да предотврати навлизането на калций в артериите.

Националната здравна работа на Англия разказва инфаркт а като " рисково положение, при което притокът на кръв към сърцето е ненадейно блокиран ". Има избрани признаци, които се демонстрират преди началото на офанзивата, тъй че бързата реакция е от основно значение за оцеляването. По-рано кафе то се смяташе за нездравословна напитка за хората, страдащи от сърдечни болести, само че проучванията демонстрират, че то може да предотврати навлизането на калций в артериите, което оказва помощ за попречване на инфаркт и.

Въпреки че доста хора считат, че кафе то съдържа единствено кофеин, това не е по този начин. Кафето на зърна съдържа доста значими за здравето съставни елементи. Кафето е отличен източник на потребни антиоксиданти, които понижават вероятността от появяването на доста хронични болести. Според първичните изследвания пиенето на 3 до 5 чаши кафе на ден може доста да понижи количеството калций, което навлиза в коронарните артерии.

В изследването, извършено в Южна Корея, са взели участие 25 000 мъже и дами. По време на предварителния медицински обзор не са открити признаци на сърдечно заболяване при нито един от участниците. След като участниците в проучването попълнят специфичен въпросник, учените откриват, че при тези, които пият от три до пет чаши кафе на ден, калцият в артериите е с 40% по-малко. Тези, които пият единствено по една чаша всеки ден, имат единствено 23% по-малко калций в артериите си.

С напредването на възрастта хората стават по-уязвими към болести, свързани с натрупването на калций в артериите. Плаките, които се образуват от непотребния калций, могат да покрият стените на аортата и други съдове, водещи към сърцето, като нарушават притока на кръв и усилват риска от задръстване на кръвоносните съдове.
 Резултатите, оповестени през 2015 година в списание „ Heart “, опонират на първичните изводи на учените, че пиенето на кафе усилва риска от сърдечен удар с 60%. Новото изследване демонстрира изгодите от кафе то, като потвърждава, че напитката може да понижи вероятността от ранна гибел в резултат на сърдечни проблеми.
Професор Питър М. Кистлер, началник на отдела за проучване на аритмията в Baker Heart Institute, Австралия, и водещ създател на публикацията, споделя: " Тъй като кафе то форсира сърдечния темп, някои хора се тормозят, че пиенето му може да провокира или да изостри сърдечните проблеми. Поради този боязън доста здравни експерти поучават пациентите си да спрат да пият кафе. Но данните демонстрират, че както здравите хора, по този начин и тези със сърдечни болести би трябвало да бъдат насърчавани да употребяват напитката всекидневно. Установихме, че кафе то не вреди на здравето на сърцето или даже му оказва помощ. "

Снимка: wallbox.ru

 

 

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР