Учените отдавна изучават скрития потенциал на човешкия мозък, но той

...
Учените отдавна изучават скрития потенциал на човешкия мозък, но той
Коментари Харесай

Чест отвъд смъртта – да направиш 32 стъпки без глава

Учените от дълго време учат скрития капацитет на човешкия мозък, само че той може да бледнее спрямо опциите на нашата душа, която от време на време може да направи даже невъзможното.

През 1336, крал Лудвиг Баварски осъдил на гибел благородника Диц декор Шаумбург (в други източници името му се изписва като Diez von Swinburg) и четиримa от неговите доближени, зaщото се разбунтували против Негово Величество и по този метод „ нарушили спокойствието на страната. “ Размирниците трябвало да бъдат обезглавени. Преди изтезанието, съгласно традицията, Лудвиг Баварски попитал Диц декор Шаунбург какво е последното му предпочитание. Тогава Диц попитал владетеля ще помилва ли наказаните му другари, в случай че той, въпреки и обезглавен, успее да мине бегом около тях.

Осъденият прецизирал, че приятелите му би трябвало да застанат в един ред, на разстояние 8 стъпки един от различен.  Монархът се изсмял, като чул нелепостите на бунтовника и заречен да извърши неговото предсмъртно предпочитание. След това Диц подредил приятелите си, деликатно премерил авансово плануваното разстояние сред тях и коленичил пред дръвника.

Мечът на палача изсвистял. Русокосата глава на клетника изхвърчала от раменете му, а тялото… се изправило на крайници пред ужасените погледи на краля и придворните и стремглаво почнала да минава около другите наказани. След прекосяване и около последния от тях, което предписание тъкмо 32 стъпки, той се спрял и се сринал на земята. Кралят удържал на думата си и помилвал бунтовниците.

Източник: webmiastoto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР