Учените, които следят за изменението на климата призовават за глобален

...
Учените, които следят за изменението на климата призовават за глобален
Коментари Харесай

Учените изчислиха колко месо на ден трябва да ядем, за да спасим земята

Учените, които наблюдават за изменението на климата приканват за световен веганизъм до 2050 година и предлагат всеки да понижи приема на месо дневно до избрана дажба, написа " Дейли мейл ".

Причината е, че производството на месо е съществена причина за световното стопляне и заплашва нашата планета.

Проучванията сочат, че производството на храни е измежду най-големите мотори на световната екологична смяна, като способства за изменението на климата.

„ Вегетарианските диети обезпечават подобаващ калориен банкет и се състоят от разнородни растителни храни. Трансформацията към здравословно хранене до 2050 година ще изисква обилни диетични промени, в това число повече от 50% понижаване на международната консумация на нездравословни храни, като алено месо и захар, и повече от 100% нарастване на потреблението на здравословни храни, като ядки, плодове ", споделят учените.

Според тях оптималното количество месо, което човек може да приема дневно е 14 грама. Количество което в действителност не е задоволително, с цел да се насладите на бургер или пържола.

Животните дават отговор за към 14,5% от международните излъчвания на парникови газове, съгласно клона на Организация на обединените нации за издръжка и земеделие (ФАО). Така би трябвало да се произведат почти 50% повече храна, с цел да се изхрани близо 10 милиардата души по света до 2050 година, съгласно Организация на обединените нации.

Така учените считат, че всеки би трябвало да премине към диети, богати на зелени зеленчуци, плодове и ядки и ниско наличие на алено месо и млечни артикули.

Освен това количеството храна, което се изхвърля - понастоящем е една трета от цялата създадена. Тази цифра също би трябвало да бъде понижено на половина, а най-хубавите практики за увеличение на добивите, преработването на торове и подобряването на ръководството на водите, са бъдат признати в международен мащаб. /Zdrave.to
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР