Ученик от Варна създаде платформа за колаборация и контрол на

...
Ученик от Варна създаде платформа за колаборация и контрол на
Коментари Харесай

Ученик от Варна създаде платформа за колаборация и контрол на версиите в 3D дизайна

Ученик от Варна сътвори платформа за колаборация и надзор на версиите в 3D дизайна
Ученици от IX до XII клас от цялата страна се състезаваха за най-хубаво интернет приложение на Националния есенен шампионат по осведомителни технологии „ Джон Атанасов “.

Победител стана бъдещият зрелостник от МГ „ Д-р Петър Берон “ във Варна Виктор Велев с платформа за колаборация и надзор на версиите в 3D дизайна. След награждаването ученикът съобщи, че е направил изследване и счита да кандидатства за финансиране на своя стартъп компания.

На второ и трето място се класираха приложения за намиране на сътрудници по планове и за шерване на физическа интензивност посредством Photogram. Четвърти остана план за надграждане на електронните дневници посредством основаване на електронни картони на учениците. Софтуерът планува опция даже за по-лесно издаване на дипломите от учебните заведения.

Освен за най-хубави авторски интернет приложения възпитаници от V до VIII клас се състезаваха за най-хубава мултимедийна презентация. Бяха показани планове за показване на типовете сила, които излъчват Слънцето, огънят и лампите, както и за опциите за развлечение посредством математика. Победители станаха осмокласничките от ППМГ „ Нанчо Попович “ в Шумен Дани Стоянова и Елена Гинкова.

Призът за най-хубава приложна стратегия взе десетокласникът Иван Златанов от НТБГ с валутната софтуерна стратегия „ DiVault ”. Бяха показани още четирикраки роботи, за които учениците са се стремили да употребяват минимални средства, и други

Състезанието се организира в Центъра за подготовка на възпитаници за олимпиади в София. Целта на шампионата е да се подтиква усвояването и потреблението на цифровите технологии в образователния развой и учебния живот, както и да обезпечи опция учениците да показват лично виждане по проблемите, свързани с тях. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР