Ученик от столичната 9-а френска гимназия подари гофрета във формата

...
Ученик от столичната 9-а френска гимназия подари гофрета във формата
Коментари Харесай

Ученик подари гофрета във формата на фалос - какво постанови съдът

Ученик от столичната 9-а френска гимназия подари гофрета във формата на фалос на учителка пред цялостен клас и отнесе най-тежкото наказване - " пренасяне в друго учебно заведение “.

" За “ дали своят вот 53 от 61 преподаватели в образователното заведение. Миналия месец състав на Административния съд София-град обаче анулира наказването на младежа. В същото време управлението на елитното учебно заведение е твърдо решено да отбрани реномето си и апелира решението. Така правосъдната сага ще продължи на по- горна инстанция - Върховен административен съд. Проверка на " Телеграф “ в масивите на съда демонстрира, че и други елитни столични гимназии водят правосъдни борби с родители на осъдени възпитаници, само че много постоянно даже и по-леки наказания от изключване падат в съда. Магистратите всеобщо анулират заповедите за наказване, издадени от шефовете поради официални пропуски в процедурата, като недоказано наличие на обществен служащ, психолог или педагогичен асистент по време на чуването на виновника. Сред другите " мини “ са преразказан протокол от педагогическия съвет, на който се гласоподава наказването, ненадлежно известяван на родител и прочие

Заради кофти протокол и недоизпипана процедура пада и наказването на ученика с гофретата. Действието се развило в края на предходната година. Тогава момчето дружно с няколко свои другари влизат в часа на осмокласниците, с които някогашната им класна - учителка по френски, трябвало да организира час. Когато госпожата влезнала, заварила на бюрото си десерта с форма на мъжки сексуален орган. На дъската гордо се мъдрела абревиатура, която на български значела мъжки сексуален орган, а изпод разяснение на британски Кeep Уour Рositive, или в превод " резервира позитивизма си “, излиза наяве от протоколите по делото. Гофретата вървяла и с листче с обръщение към госпожата " От обичания възпитаник “, който след това е изключен, с пояснението, че това щял да й подари на екскурзията, на която не го била взела. Преподавателката се стъписала, изтрила написаното от дъската и помолила неканените посетители да изоставен, с цел да организира часа си. След случката обаче пуснала докладна до шефа на гимназията.

След като работата се размирисала, другите участници в акцията се извинили, само че не и посоченият за основател. Това той направил по-късно, малко преди да бъде гласувано най-тежкото наказване " пренасяне в друго учебно заведение “. На педагогическия съвет в началото е препоръчано да бъде осъден с " предизвестие за пренасяне “, само че в последния миг учител предлага да се гласоподава най- тежкото. Наказаният юноша е разпитан пред съда и твърди, че всичко е било просто смешка и не е желал да обиди учителката. Освен това недоволства за какво другите му съученици са с по-леки санкции, а той единствен бил изключен. Майка му, която също участва на чуването пред учителите и е разпитана пред съда, твърди, че синът й е бил преустановяван, като давал пояснения и се опитвал да се извини. Въпроси му задавали непознати учители, които не се показали даже. В последна сметка съдът се произнася в интерес на младежа поради процедурни нарушавания от страна на школото. " Неспазването на посочените условия е довело до нарушение правата на малолетния, настоящ посредством законния си представител - отсича съдът и добавя: - Касае се до инцидентна спонтанна постъпка на възпитаник, който по принцип е с обикновено държание на възпитаник в тази възраст “.

Люта правосъдна борба са повели и родителите на две ученички от 33-та езикова гимназия " Света София “. Тийнейджърките били осъдени с " предизвестие за пренасяне “. Делото на едната тийнейджърка е завършило на първа инстанция още предишния месец в интерес на провинената. Момичетата били осъдени, тъй като са яли дюнери по време на час по френски. Действието се развива през октомври предходната година. Двете влезнали в часа с храната и напълно умерено почнали да си обядват. Преподавателката ги помолила да изоставен, само че едната единайсетокласничка отказала с претекста, че напряко припадала от апетит. Тогава учителката отишла да повика някой от управлението на гимназията. Като видели накъде отиват нещата, девойките излезли. Върнали се по-късно и почнали да си вършат селфита в час, да шумят. В разпит пред съда по едно от делата учителката изяснява, че двете постоянно обръщали часа на сладкарница. Освен дюнери в час си похапвали ориз по китайски, пържени картофки, нудели и прочие В един от случаите на учителката й писнало и излязла от класната стая, казвайки, че няма да води час, до момента в който двете ядат. След като девойките се наяли, техен съученик отишъл да уведоми учителката, че към този момент може да се върне в клас, тъй като двете са завършили с обяда. Въпреки всичко магистратите намират пробойни в процедурата по налагане на наказването. Не е ясно по какъв начин са известени родителите за старта на процедурата по налагане на наказване, нито дали на чуването на ученичката е участвал обществен служащ, са измежду претекстовете на магистратите да анулират глобата на едното момиче. Делото за наказването на другото е висящо. Гимназията е наказана да заплати 10 лв..

Ученичка от Професионална гимназия по туризъм бе преместена в друго учебно заведение, откакто проби тъпанчето на собствен съученик в час. Това е едно от дребното каузи, по които съдът се съгласява със глоба, наложена от школо. Тийнейджърката наранила съученика си с навит на фуния етикет от минерална вода. Когато вкарала фунийката в ухото на момчето сякаш да го погъделичка, младежът внезапно мръднал. В резултат получил краткотрайно понижение на слуха и се наложило да отсъства поради лекуването. Майката на потърпевшия незабавно сезирала шефа на учебното заведение. В заявката приложила и здравно удостоверение за провалите. Събрал се педагогичен съвет, на който било решено ученичката да бъде преместена. Преди това деветокласничката била изслушана в наличието на майка си, на психолог и на педагогичен асистент. Ученичката обяснила, че не е наранила момчето преднамерено, само че не се извинила. Така тя била преместена за избран интервал от време. Майката завела дело, само че този път съдът се произнася в интерес на учебното заведение и осъжда майката да заплати 500 лв. разходи по делото на Софийската професионална гимназия по туризъм.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР