Учение на армията на Обединеното кралство беше спряно, след като

...
Учение на армията на Обединеното кралство беше спряно, след като
Коментари Харесай

Спряха учение на британската армия заради мигранти

Учение на армията на Обединеното кралство беше спряно, откакто група мигранти прекосиха Канал на моторна лодка и по-късно кацнаха на стрелбището на Министерството на защитата в графство Кент на фона на ученията, съобщи " Спутник ".

Daily Mail цитира представител на министерството на защитата, който споделя, че " стрелбата е спряна за два часа " и че " отделение на териториалната войска по това време е било на полигона ".

Представител на полицията в Кент от своя страна съобщи пред вестника, че " са съдействали на граничните сили и други партньорски организации след отчет за обвинени мигранти, видяни наоколо до Dungeness.

Изявлението е направено, откакто група от 16 лица, търсещи леговище, са минали 33 благи (33 километра) през Ламанша , преди да влязат в Ромни блата, едва обитаема влажна зона в Кент, където се организира учението.

След това са извикани полицейски и имиграционни чиновници, с цел да задържат мигрантите, които са слезли от моторната лодка и са се втурнали във вътрешността, което е предиздвикало аварийното поделение на английската войска краткотрайно да спре стрелбата.

Предполага се, че на борда на кораба е открит албански паспорт , измежду изхвърлените избавителни жилетки, което в допълнение поражда опасения, че контрабандни банди от Албания не престават да правят противозаконните пресичания.

В това отношение Telegraph оповестява, че кацането " ще породи съществени въпроси пред чиновниците на Министерството на вътрешните работи, защото лодката, с която групата е пътувала, е оборудвана с мотор с мощ 300 к.с.

Миналата седмица стана ясно, че Англия се готви да употребява мрежи за рутинно " деактивиране " на лодки, пренасящи мигранти през канала.

Правителството на Обединеното кралство употребява акции в обществените медии, с цел да призове бъдещите мигранти в Африка и Близкия изток да изискат леговище в първата сигурна страна, в която идват, вместо да рискува живота си в " необикновено рисково пътешестване " до достигнете Англия незаконно

Около 7 173 мигранти до момента са минали през Канала през Обединеното кралство през тази година, което е доста нарастване спрямо цялата 2019 година, когато най-малко 1850 бежанци са влезнали в страната, употребявайки една от най-натоварените пътни платна в света.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР