Учени заявиха, че продължителното въздействие на алкохола намалява електричната и

...
Учени заявиха, че продължителното въздействие на алкохола намалява електричната и
Коментари Харесай

Алкохолът влияе по различен начин при мъжете и жените

Учени обявиха, че продължителното влияние на алкохола понижава електричната и химичната интензивност на мозъка , заяви Лайф.

В рамките на конференция на Европейската гилдия по невропсихофармакология във Франция европейски фармаколози и психиатри показаха отчет за въздействието на продължителната приложимост на спиртни питиета върху организма на мъже и дами.
 
Помага ли алкохолът за ораторските умения?

Учените заключили, че даже незначителният, само че непрекъснат банкет на алкохол може да докара до развиване на невродегенеративни болести и безусловно да лиши индивида от разсъдък.
 мъже дами алкохол ThinkStock/Getty Images
Алкохолът обаче влияе по друг метод върху организма на мъжа и женат а. В рамките на продължителни опити учени от Финландия открили, че алкохолът " промива " от разнообразни субстанции мозъците на мъжете и дамите . При приложимост на алкохол м ъжкият мозък е лишен от двата рецептора на гама аминомаслена киселина , а женският - от единия от тях.

Алкохолът поврежда мозъка единствено за 6 минути

При това алкохолизмът при мъжете доста по-лесно се подава на лекуване спрямо този при дамите, означават учените.
 
Това е забавно от позиция на невробиологията , защото при мъжете намаляването на мозъчната интензивност се демонстрира надалеч по-силно.
 
Защо ни боли главата след пиянство? (ВИДЕО)

По мнението на учените, би трябвало да се вземат под внимание половите разлики при създаването на модерни препарати за лекуване на алкохолна взаимозависимост.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР